Συλλαλητήριο στον Τύρναβο για φθηνό νερό

Μαζική παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου που συνεδριάζει την Τρίτη στις 7:30 το βράδυ, αποφάσισε ομόφωνα η λαϊκή συνέλευση στον Αμπελώνα για το φλέγον ζήτημα του πόσιμου νερού. Η λαϊκή συνέλευση με ανακοίνωσή της καταδικάζει την πρακτική της ΔΕΥΑΤ να στέλνει δεκάδες ειδοποιητήρια διακοπής της σύνδεσης νερού ως μέσο τρομοκράτησης του πανδημοτικού αγώνα για φθηνό και υγιεινό νερό.

Η λαϊκή συνέλευση στον Αμπελώνα:

– Επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά τα αιτήματά της:

–  0,25 λεπτά στα πρώτα 100 κ.μ., 0,36 λεπτά μέχρι τα 200 κ.μ., 0,42 λεπτά μέχρι τα 300 κ.μ., κοκ,

–  ΧΩΡΙΣ ειδικό τέλος (80%),

–  ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ 23% επί του ειδικού τέλους,

–  ΧΩΡΙΣ ελάχιστη κατανάλωση,

και να ισχύσουν αυτά από τον Μάρτιο του 2011 και εντεύθεν,  σε ΟΛΟ το Δήμο Τυρνάβου.

– Διακηρύσσει ότι δεν θα μείνει κανένα σπίτι χωρίς νερό, ρεύμα, κοινωνικά αγαθά. — Εξουσιοδοτεί γι’ αυτό την Επιτροπή Αγώνα να αποτρέψει τυχόν στέρηση από αυτά τα κοινωνικά αγαθά και να τα επανασυνδέει, γιατί το νερό, το ρεύμα, η κατοικία δεν είναι εμπορεύματα.

Παράλληλα συζήτησε και αποφάσισε ενέργειες για να αποκρουστεί  η έλλειψη φαρμάκων, η ελλιπής συνταγογράφησή τους, η υποστελέχωση στο Περιφερειακό Αγροτικό Ιατρείο Αμπελώνα, το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου. Γιατί η υγεία πρέπει να παρέχεται δημόσια και δωρεάν.

Η λαϊκή συνέλευση στον Αμπελώνα διατρανώνει ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί πιο μαζικός και αποφασιστικός μέχρι την τελική νίκη γιατί το νερό, το ρεύμα, τα αλλά αγαθά δεν είναι εμπορεύματα.

Για την μετάβαση στον Τύρναβο δρομολογείται λεωφορείο που θα αναχωρήσει στις 7 το απόγευμα έξω από το κατάστημα της ΑΤΕ Αμπελώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ