Συγκέντρωση υπογραφών για να συζητηθεί το θέμα του νερού στο δ.σ. Τυρνάβου

Κλιμάκωση του αγώνα με εκ νέου υποβολή του θέματος των αυξήσεων του Νερού στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου,  κατέληξε η λαϊκή συνέλευση – σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή στο παλαιό Δημαρχείο του Αμπελώνα. Διαδικασία που χαρακτηρίστηκε  τόσο από την μαζική συμμετοχή των δημοτών και φορέων όσο και από την μεστή συζήτηση που αναπτύχθηκε.

Στην εισήγηση της Επιτροπής Αγώνα, εκτέθηκε τόσο η πορεία του δεκαπεντάμηνου μέχρι τώρα αγώνα, τα συγκεκριμένα αιτήματα για Φθηνό και Υγιεινό Νερό με επικέντρωση στο θέμα της απαράδεκτης τιμής, της οριστικής κατάργησης του ειδικού τέλους (80%) αλλά και στην υπερχρέωση εκατοντάδων νοικοκυριών από τις περυσινές απαράδεκτες αυξήσεις.

Αναδείχθηκε από την συζήτηση η ανάγκη για συνολική και μόνιμη λύση του προβλήματος σε επίπεδο Δήμου, παρά την αναστολή του ειδικού τέλους (80%) σε Αμπελώνα και Βρυότοπο λόγω και της καταρέουσας οικονομικής κατάστασης της πλειοψηφίας των δημοτών. Παράλληλα από την συζήτηση και τις τοποθετήσεις διαφάνηκε η ανάγκη της σύνδεσης του αιτήματος για Φθηνό Νερό με τα θέματα της απόκρουσης του χαρατσιού στις κατοικίες, των αυξήσεων στην τιμή του ρεύματος, της αυξανόμενης συμμετοχής των ασθενών στα φάρμακα κτλ.

Στο τέλος της διαδικασίας υπογράφηκε μαζικά από δεκάδες παριστάμενους δημότες η αίτηση για συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου καθώς και στο Δ. Σ. της ΔΕΥΑΤ.

Για την μαζική μετάβαση των αιτούντων και όλων των ενδιαφερομένων αποφασίστηκε η δρομολόγηση λεωφορείου στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ