Στέλνουν στο θάνατο ανασφάλιστους υπερήλικες

ogaΣε μια άνευ προηγουμένου ενέργεια να κόψει τη σύνταξη σε ανασφάλιστους Ελληνες υπερήλικες που ήλθαν προ 20ετίας και πλέον στην Ελλάδα, με τη δικαιολογία ότι εισπράττουν συντάξεις από τις χώρες προέλευσής τους προχώρησε η διοίκηση του ΟΓΑ, σε υλοποίηση επιταγών του μεσοπρόθεσμου.

Με αυτή την απόφαση ο ΟΓΑ και κατ’ επέκταση όσοι ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο στέλνουν κυριολεκτικά στον Καιάδα χιλιάδες υπερήλικες βορειοηπειρώτες ή ρωσοπόντιους που πλέον δεν θα έχουν ούτε τα προς το ζην αν αναλογιστεί κανείς ότι πριν από ένα χρόνο είχε κοπεί η μία σύνταξη από το ζευγάρι των ανασφάλιστων υπερήλικων. Και το χειρότερο πλέον είναι ότι όλοι αυτοί οι ηλικιωμένοι θα μετά το τέλος του 2013 χωρίς ασφάλιση, ενώ στα τραγελαφικά της συγκεκριμένης απόφασης εντάσσεται και η επιμέρους απόφαση για επιστροφή του ποσού που εισέπραξαν ως σύνταξη τους 2 μήνες του 2013.

Αλήθεια αναλογίστηκε κανείς τί μπορεί να σημαίνει αυτή η απόφαση για τους ηλικιωμένους; Ποιός μπορεί από τους κυβερνώντες να τους πει ότι στο βωμό των μνημονίων πρέπει να πεθάνουν, αφού η σύνταξη στις χώρες προέλευσής τους είναι αδύνατο να ξεπερνά τα 40 – 50 ευρώ το μήνα;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ