Το ΓΕΩΤΕΕ εγκαλεί το δήμαρχο Τυρνάβου για παράνομη μετακίνηση γεωπόνου

indexΒολές κατά του δημάρχου Τυρνάβου Ν. Μαλάκου, για την απόφασή του να μετακινήσει γεωπόνο από τη γεωτεχνική υπηρεσία σε άλλη υπηρεσία που δεν έχει σχέση με το αντικείμενό της εξαπολύει η Δ.Ε. του ΓΕΩΤΕΕ κεντρικής Ελλάδας, ζητώντας την άμεση τοποθέτηση της γεωπόνου σε υπηρεσία αντίστοιχη με το γνωστικό της αντικείμενο. Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Με αφορμή  απόφαση του Δημάρχου  Τυρνάβου κ. Ν. Μαλάκου, με την οποία τοποθετεί τη γεωπόνο-μέλος του Επιμελητηρίου μας, Θεοδώρα Γιουβρή στο Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Γραφείο Αδειοδοτήσεων, Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων, Απασχόλησης &Τουρισμού,

το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. θεωρεί ότι η εν λόγω πρακτική εγείρει σαφώς ζητήματα νομιμότητας στη δημόσια διοίκηση και αγνοεί  επιδεικτικά τις διατάξεις νομοθεσίας και το ρόλο των γεωτεχνικών στους Δήμους .

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου Τυρνάβου και  σε εφαρμογή  του Π.Δ.344/2000, του Π.Δ. 541/1978, του άρθρου 2 του Ν. 3316/2005  οι γεωτεχνικοί  θα μπορούσαν να απασχολούνται στο α) Τμήμα Συντήρησης Πρασίνου της Δ/νσης Περιβάλλοντος και β) στο Γραφείο Αγροτικής Παραγωγής του Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής & Οικονομικής Ανάπτυξης.

Με βάση την απόφαση 28/5-2-13 του Δημάρχου  Τυρνάβου διαπιστώσαμε ότι στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος Τμήμα Συντήρησης Πρασίνου έχουν τοποθετηθεί υπάλληλοι ΔΕ και ΥΕ, αγνοώντας παντελώς το γεωτεχνικό προσωπικό του Δήμου του οποίου η ενασχόληση θα έπρεπε να είναι: η ανάπλαση χώρων υποβαθμισμένων περιβαλλοντικών περιοχών, η περιβαλλοντική εκπαίδευση δημοτών, η σύνταξη μελετών άρδευσης, η μελέτη Φυτοτεχνικής Διαμόρφωσης Περιβάλλοντος χώρου και έργων Πρασίνου, η επίβλεψη στην κατασκευή, λειτουργία, συντήρηση και διαχείριση των έργων αυτών.

Επιπλέον οφείλουν οι ΟΤΑ  να αξιοποιούν τους γεωτεχνικούς των υπηρεσιών τους, στην ανάθεση και στον έλεγχο των φυτοτεχνικών μελετών δημοσίων έργων, διότι πολλές φορές εκπονούνται μελέτες αμφιβόλου ποιότητας και μάλιστα από μελετητές που δεν έχουν το αντίστοιχο επιστημονικό υπόβαθρο και φυσικά ούτε το δικαίωμα σύνταξης τέτοιων μελετών (βλ. σχετικό υπ’ αριθμ. 440/13/02/13 έγγραφο της ΚΕΔΕ).

Μετά την επίσκεψη του προέδρου της Δ.Ε. του Παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου και παράσταση στο Δήμαρχο του παραπάνω Δήμου η Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.- Κεντρικής Ελλάδας στη 2η /26-2-2013 συνεδρίασή της

αποφάσισε  ομόφωνα

να καταδικάσει  την τοποθέτηση της συγκεκριμένης συναδέλφου σε Τμήμα άσχετο με το γνωστικό της αντικείμενο, παραβλέποντας την σχετική νομοθεσία και παρακαλεί το Δήμαρχο να αναθεωρήσει και να την αξιοποιήσει για την αγροτική ανάπτυξη του  Δήμου  και την αειφορική διαχείριση του περιβάλλοντος, του αστικού & περιαστικού πρασίνου, προς όφελος των Δημοτών Τυρνάβου  και της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας και της εθνικής μας οικονομίας γενικότερα”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ