Η Σ.Ο.Ν.Δ.Λ. πηγαίνει HOLLYWOOD…

odioΜια συναυλία αλλιώτικη από τις άλλες, θα παρουσιάσει η Σ.Ο.Ν.Δ.Λ. την Κυριακή 7 Απριλίου 2013 και ώρα 8:30 στο Δ.Ω.Λ. υπό την διεύθυνση του μαέστρου της Χρήστου Κτιστάκη. Θα ακουστούν “soundtracks” δηλαδή μουσική κινηματογράφου, από ταινίες που άφησαν εποχή όπως «Σούπερμαν», «Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών», «Πειρατές της Καραϊβικής», «Ο πόλεμος των άστρων» κ.α.

 Ο κινηματογράφος, η τέχνη που συνάρπασε τον προηγούμενο αιώνα, στηρίχθηκε πάρα πολύ στον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να παίξει η μουσική. Έτσι, εικόνα και ήχος έδωσαν ένα ταιριαστό αποτέλεσμα που μπορεί να περιγράψει όλα τα συναισθήματα του ανθρώπου. Μερικές μουσικές συνθέσεις ξεχώρισαν παραπάνω. Στάθηκαν ικανές να μπούνε στις αίθουσες συναυλιών και με τον αυθεντικό του συμφωνικό ήχο, να συναρπάσουν ακόμα και χωρίς εικόνα. Η Σ.Ο.Ν.Δ.Λ. η ορχήστρα κόσμημα για την πόλη μας αλλά και για την Θεσσαλία, σε πλήρη διάταξη με τους 60 μουσικούς της, θα μας ταξιδέψει στον ονειρικό αυτό κόσμο της μουσικής.

Μαζί της εμφανίζεται η Bjork Oskarsdöttir στο συγκινητικό σόλο για βιολί και ορχήστρα της «Λίστας του Σίντλερ» του Tζων Γουίλιαμς. Στο ρομαντικό «Κοντσέρτο της Βαρσοβίας» για πιάνο και ορχήστρα του Ρίτσαρντ  Άντινζελ από την ταινία «Επικίνδυνο Σεληνόφως» ενορχήστρωσε και διευθύνει από το πιάνο ο Χρήστος Κτιστάκης. Το οπτικό υλικό επιμελείται ο Δημήτρης Λαπούσης και ο Θάνος Γκουρομπίνος, ενώ η Ελένη Ψύρρα επιμελείται την μικρή «έκπληξη» της βραδιάς.

Λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος για την παρακολούθηση της συναυλίας, δίνετε η περιορισμένη δυνατότητα στις Μουσικές Σχολές, Ωδεία, και τα Μουσικά Σχολεία της ευρύτερης Θεσσαλικής περιοχής να έρθουν οργανωμένα με τιμή εισόδου 3 ευρώ στις αριθμημένες θέσεις του Δημοτικού Ωδείου. Πληροφορίες στο Δ.Ω.Λ. 2410 536886 κα. Βαρβάρα Βασιλάκη. Καλούνται οι Φίλοι του Συλλόγου της Συμφωνικής Ορχήστρας, να επικοινωνήσουν με την Γραμματεία του Δ.Ω.Λ. για κράτηση της θέσης τους. Η είσοδος για τους μαθητές του Δ.Ω.Λ. είναι δωρεάν εφόσον δηλώσουν την συμμετοχή τους στην γραμματεία. Γενική είσοδος 10 ευρώ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ