Τοπικοί παράγοντες έκαναν αστυνομικό το πρόβλημα στην Ιερισσό

ιερισΠαρέμβαση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί στην Ιερισσό, κάνει με ανακοίνωσή της η Ενωση Αστυνομικών Χαλκιδικής, υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα έγινε αστυνομικό εξαιτίας των παρεμβάσεων που κάνουν για να προφυλάξουν δήθεν τον τόπο τους τοπικοί παράγοντες και παραγοντίσκοι. Παράλληλα αφήνουν αιχμές και για τη στάση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ. Στην ανακοίνωση – καταπέλτη αναφέρουν:

«-  Δυστυχώς για άλλη μία φορά επαληθευτήκαμε.

–  Από τη στιγμή που εκδηλώθηκαν τα πρώτα επεισόδια η Ενωσή μας ζήτησε τη μεταφορά του Αστυν.Τμήματος Ιερισσού, προκειμένου να προστατευθούν δημόσια περιουσία και οι ζωές των συναδέλφων μας.

– Η πολύμηνη ένταση, τα επεισόδια με τραυματισμούς συναδέλφων και οι εγκληματικές ενέργειες, δεν στάθηκαν ικανές να πείσουν την ηγεσία μας να αντιληφθεί τα αυτονόητα. Η Κερατέα δεν δίδαξε τίποτα.

– Τώρα έρχεται πάνω στα αποκαϊδια και μοιρολογεί.

–  Οι συνάδελφοί μας στο παρά πέντε γλίτωσαν τη σωματική τους ακεραιότητά, χωρίς να ευθύνονται για την όλη διαμορφωθείσα κατάσταση. Το πρόβλημα στην περιοχή έγινε αστυνομικό με ευθύνη τοπικών παραγόντων και παραγοντίσκων, οι οποίοι νομίζουν πως έτσι υπερασπίζονται τον τόπο τους και έχουν άποψη για όλα, στοχοποιώντας τους Αστυνομικούς.

– Αυτή τη δύσκολη ώρα για όλους μας, καλούμε την ηγεσία μας φυσική και πολιτική να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων προτάσσοντας μέτρα για την προστασία της ζωής των συναδέλφων μας, λαμβάνοντας και μέτρα όπου απαιτείται όπως ορίζει το Σύνταγμα και οι Νόμοι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ