Τουρνουά ποδοσφαίρου για μαθητές διοργάνωσε το ΣΑΣΛ

john (3)Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τουρνουά ποδοσφαίρου του ΣΑΣΛ στέλνοντας μήνυμα «Όχι σε όλα τα ναρκωτικά – όχι στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού». Συμμετείχαν μαθητές από γυμνάσια, ενιαία λύκεια και ΕΠΑΛ της Λάρισας που δεν πτοήθηκαν από δυσκολίες που υπήρχαν για την πραγματοποίησή του λόγω έλλειψης ελεύθερων – δημόσιων χώρων άθλησης. Η ομάδα των μαθητών από 1ο-2ο-4ο ΕΠΑΛ κέρδισε στον τελικό 8-6 ομάδα μαθητών από το 2ο ΓΕΛ. Το τουρνουά είχε συμβολικό χαρακτήρα δεν έγινε για κάποιο βραβείο.

Τα μέλη του ΣΑΣΛ σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ακόμη τα εξής:

«Είναι τραγικό ότι λίγες μέρες μετά το τουρνουά ένα 7χρονο παιδί στην Αθήνα έχασε τη ζωή του σε γήπεδο ποδοσφαίρου ακριβώς επειδή σήμερα οι αθλητικοί χώροι ουσιαστικά είναι στα χέρια επιχειρηματιών και το κράτος  δεν μας παρέχει ασφαλής αθλητικούς χώρους με ιατρική κάλυψη. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους σπουδαστές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών από την Ιατρική Σχολή της Λάρισας που συνέβαλαν με την παρουσία τους ώστε να παίξουμε μπάλα. Αυτήν η πρωτοβουλία ήταν μόνο η αρχή, το ΣΑΣΛ θα συνεχίσει διεκδικητικά μαχητικά να παλεύει για δημόσιο δωρεάν αθλητισμό που είναι δικαίωμα όλων των μαθητών και του λαού.

• Ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια, δεν είναι εμπόρευμα, είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Διεκδικούμε δωρεάν  άθληση για όλους, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις με  ευθύνη του κράτους.

• Ο αθλητισμός είναι όπλο ενάντια στα ναρκωτικά, είναι  ζωντανό μάθημα για μια αγωνιστική ζωή μακριά από τη μαστούρα και την ντόπα. Είναι μάθημα συλλογικότητας  και άμιλλας κόντρα στη λογική  «ο θάνατός σου, η ζωή μου».

• Καλούμε με το ΣΑΣΛ να έρθει και να συμμετέχει κάθε συμμαθητής μας που  μοιράζεται τα ίδια προβλήματα με εμάς, που νιώθει την  ανάγκη να εκφραστεί και μέσα από τον αθλητισμό.

•Δίνουμε ηχηρό μήνυμα ελπίδας. Συνεχίζουμε! Μέσα από τις αθλητικές δραστηριότητες που θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε το επόμενο διάστημα, ανεξαρτήτως νικητή, θα κλωτσάμε τη  μπάλα και όχι τις ζωές μας που είναι στο χείλος του γκρεμού.

• Δίνουμε απάντηση σε όσους μας θέλουν ρομποτάκια σε σχολεία – εξεταστικά κέντρα. Γιατί όταν οι μαθητές θέλουν, μπορούν! Ραντεβού στα γήπεδα…»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ