Λίγο και για λίγους το προσυνέδριο της ΝΔ στη Λάρισα

0420 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ2Με κάτι παραπάνω από φανερή την απουσία της βάσης του κόμματος, λόγω των μνημονιακών επιλογών της κυβέρνησης Σαμαρά, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Λάρισα το προσυνέδριο της ΝΔ το οποίο κινήθηκε μεταξύ της ανάγκης κατευνασμού της δυσαρέσκειας της κομματικής βάσης για τις κυβερνητικές επιλογές που είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τα όσα εξαγγέλθηκαν από τον ίδιο τον κ. Αντ. Σαμαρά στα διάφορα Ζάππεια, αλλά και προσδιορισμού της ταυτότητας του κόμματος που όπως έδειξε και η ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Αγρ. Ανάπτυξης Μ. Χαρακόπουλου, μάλλον θα είναι περισσότερο δεξιά, από ότι είναι σήμερα.

Κατά τα άλλα στο προσυνέδριο τόσο ο πρόεδρος της Ο.Ε.Σ. κ. Φ. Ταυρής, όσο και πρόεδρος του ιδρύματος Κ. Καραμανλής Γ. Μιχελάκης επιχείρησαν με τις ομιλίες τους να τονώσουν το ηθικό των στελεχών ενώ προσπάθησαν να διασκεδάσουν και τις άσχημες εντυπώσεις που προκάλεσαν οι βολές του τοπικού στελέχους του κόμματος και υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ Γρ. Δασταυρίδη κατά των απόστρατων.

0420 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ4Στο πλαίσιο όμως του προσυνεδρίου εκείνο που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση ήταν η απόφαση των διοργανωτών να μην επιτρέψουν την είσοδο στους δημοσιογράφους στη συζήτηση που έγινε την Παρασκευή για τη διαφάνεια διεκδικώντας έτσι με αυτό τον τρόπο την είσοδό τους στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες αφού δεν πρέπει να υπάρχει άλλη περίπτωση εν κρυπτώ συζήτησης για τη διαφάνεια.

Δυστυχώς όμως μια κορυφαία διαδικασία, του κόμματος που είναι το κυρίαρχο της συγκυβέρνησης η οποία εκτυλίχθηκε για δύο ημέρες στη Θεσσαλία δεν είχε τίποτα να προσφέρει στο διάλογο που είναι απαραίτητος για να αναζητηθούν τρόποι διεξόδου από την κρίση και για τη χάραξη της αναπτυξιακής στρατηγικής ολόκληρης της περιφέρειας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ