Τα τετράγωνα καρπούζια της Ιαπωνίας

22Οι Ιάπωνες που φημίζονται για τις καινοτομίες τους έχουν για άλλη μια φορά κάνει το αδύνατο. Τετράγωνα καρπούζια, και ναι, αυτό επιτεύχθηκε με απόλυτα φυσικό τρόπο. Για χρόνια οι καταναλωτές προσπαθούν να βολέψουν τα μεγάλα στρογγυλά καρπούζια στα ψυγεία τους ή σε άλλους χώρους αποθήκευσης, ή να τα κόψουν για να τα σερβίρουν χωρίς να τους γλιστρούν…

Περίπου 30 χρόνια πριν, ένας γεωργός που ζούσε στο νότιο-δυτικό νησί Σικόκου με προνοητικό μυαλό έλυσε το πρόβλημα. Ο αγρότης σκέφτηκε να δημιουργήσει καρπούζι σε σχήμα κύβου που θα μπορούσε να συσκευάζεται, να αποθηκεύεται και να σερβίρεται με μεγάλη ευκολία.

Για να γίνει αυτό πραγματικότητα, ο γεωργός μεγάλωνε τα καρπούζια μέσα σε γυάλινα κουτιά σε σχήμα κύβου, και καθώς οι καρποί μεγάλωναν έπαιρναν το ίδιο κυβικό σχήμα. Η καινοτομία απλώθηκε, και σήμερα τα «Κυβοειδή Καρπούζια» αποστέλλονται σε όλη την Ιαπωνία.

Παρά το γεγονός ότι η καινοτομία αυτή άρεσε σε πολύ κόσμο, έχουν διπλάσια τιμή από τα στρόγγυλα καρπούζια με αποτέλεσμα να τα προτιμούν μόνο οι πλούσιοι και οι άνθρωποι που αγαπούν τη μόδα και που ζουν κυρίως σε Τόκιο και Οσάκα – τις δύο μεγάλες πόλεις της Ιαπωνίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ