Η ΚΝΕ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ

KNEΜε κεντρικό σύνθημα τους στίχους του Μπέρτολτ Μπρεχτ “Άλλαξε τον κόσμο, το ‘χει ανάγκη” έχουν ξεκινήσει σε όλη την Ελλάδα οι εκδηλώσεις του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή. Το Φεστιβάλ θα κορυφωθεί το Σεπτέμβρη σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Οι κεντρικές εκδηλώσεις της Λάρισας, θα πραγματοποιηθούν στην Κοίτη του Πηνειού Παρασκευή 13 και Σάββατο 14 Σεπτέμβρη. Η άθλια κατάσταση και η μόλυνση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο βασικός φυσικός πνεύμονας της Λάρισας, το ποτάμι, από την ανεξέλεγκτη δράση των βιομηχανιών της περιοχής,  έχει τη σφραγίδα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που τσακίζει καθημερινά τα δικαιώματά μας στη δουλειά, στη μόρφωση, στη ζωή. Αντικειμενικά η διεξαγωγή του Φεστιβάλ στην Κοίτη του Πηνειού και φέτος αποκτά διεκδικητικό χαρακτήρα.

Κάθε χρόνο το Φεστιβάλ είναι μια μεγάλη νεολαιίστικη γιορτή, μια αιχμηρή πολιτική και πολιτιστική πρόταση που η διεξαγωγή του, από την προπαγάνδισή του μέχρι το στήσιμο και τη λειτουργία του, στηρίζεται αποκλειστικά στην ανιδιοτέλεια, στην εθελοντική προσφορά μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Επιδιώκουμε να πάμε φέτος ένα σκαλοπάτι παραπάνω, μπολιάζοντας τη μεγάλη πείρα που έχουμε με νέες ιδέες και σκέψεις, αναβαθμίζοντας κι άλλο το περιεχόμενο, τη λειτουργία, τη συμμετοχή και τη συσπείρωση, όλα τα στοιχεία που ξεχωρίζουν το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή». Γι’ αυτό και στο φετινό Φεστιβάλ της ΚΝΕ, οι χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, μαθητές και φοιτητές που θα συμμετάσχουν θα στείλουν το δικό μας μαχητικό μήνυμα.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ βρίσκεται σε πορεία τελικής διαμόρφωσης, ήδη ομάδες της ΚΝΕ δουλεύουν πυρετωδώς για την προετοιμασία της «κόκκινης πολιτείας». Ετοιμάζονται μια σειρά από αφιερώματα, αξιοποιώντας την πολύ μεγάλη δουλειά που έκανε το Κόμμα μας στα επιστημονικά συνέδρια για τους Ρίτσο, Βάρναλη, Μπρεχτ αλλά και συνολικά στην πολιτική και πολιτιστική του παρέμβαση.

Στην Κεντρική Σκηνή, στο εργατικό και στο σπουδαστικό στέκι, στον παιδότοπο και στους υπόλοιπους θεματικούς χώρους θα ξεδιπλωθεί το πλούσιο και πολύμορφο πρόγραμμα του διημέρου.

Το “Μαθητικό Στέκι”, θα έχει το δικό του ξεχωριστό πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει πλούσιες, πολύμορφες εκδηλώσεις, αφιερώματα, συζητήσεις, συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα και γνωστούς καλλιτέχνες. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μαθητικό Φεστιβάλ μέσα στο Φεστιβάλ!

Οι εκδηλώσεις κάθε μέρας θα κορυφώνονται με συναυλίες και λαϊκό γλέντι. Ήδη έχει κυκλοφορήσει για το Φεστιβάλ το κουπόνι ενίσχυσης της ΚΝΕ, με 5 ευρώ, που οι Οργανώσεις της το διακινούν.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε τις ιστοσελίδες της οργάνωσης στο διαδίκτυο http://www.kne.gr και http://efestival.kne.gr.

Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ που θα ανακοινωθεί αναλυτικά το επόμενο διάστημα ξεχωρίζουν τα αφιερώματα για: τα 45 χρόνια της ΚΝΕ και τον ποιητή Άλκη Αλκαίο. Επίσης την Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα: «Μη ναρκώνεις τη ζωή και το μυαλό σου, πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά, ναι στον Αθλητισμό» ενώ το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη η κεντρική πολιτική ομιλία θα γίνει από τον Τηλέμαχο Δημουλά μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στο διήμερο εκδηλώσεων είναι: Χρήστος Θηβαίος, Γιώργος Σαρρής, Δημήτρης Φωτιάδης, Φώτης Ανδρικόπουλος, Δημήτρης Καρράς, Αντίπερα Όχθη, Mr.HighwayBand, PandorasBox, Kollektiva, DJRico, Μέγας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ