ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑΣ

Ένταση επικράτησε αργά το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα όταν οι κρατούμενοι διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης, κατέλαβαν ένα από τα προαύλια και ένα κτίριο,  και έκαψαν στρώματα και κλινοσκεπάσματα…
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα υπήρξε επιχείρηση των ΜΑΤ μέσα στο κέντρο και η κατάσταση ομαλοποιήθηκε λίγη ώρα αργότερα, με την αστυνομία να κάνει λόγο για τουλάχιστον 10 αστυνομικούς τραυματίες.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η ένταση ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το βράδυ και χρειάστηκε να περάσουν τουλάχιστον τρεις ώρες ώστε η κατάσταση να τεθεί υπό έλεγχο.
Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο και έκανε χρήση δακρυγόνων. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν αρκετοί τραυματίες τόσο από την πλευρά των κρατουμένων όσο και από αυτήν των αστυνομικών, με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ να μιλά για τουλάχιστον δέκα αστυνομικούς τραυματίες. Αφού ομαλοποιήθηκε η κατάσταση, άρχισε η καταμέτρηση των φθορών ενώ η Ασφάλεια Αττικής διενεργεί προανάκριση.
Όπως έγινε γνωστό, η ένταση ξεκίνησε κατά την διανομή του φαγητού όταν οι αλλοδαποί επιτέθηκαν κατά των σκοπών, βάζοντας στη συνέχεια φωτιά σε στρώματα και κοντέινερ, διαμαρτυρόμενοι για την παράταση του χρόνου κράτησής τους αλλά και γιατί η διοίκηση του κέντρου έκοψε το ρεύμα, εδώ και τρεις μέρες, σε δύο κοντέινερ διότι οι κρατούμενοι είχαν ανοίξει τα κλιματιστικά.

enet.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ