Η ΝΕΑ ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

Το Μεξικό, σύμφωνα με τους The New York Times, γίνεται ο νέος προορισμός των μεταναστών. Ο πληθυσμός των αλλοδαπών στη χώρα σχεδόν διπλασιάστηκε μεταξύ 2000 και 2010, και οι αξιωματούχοι λένε ότι ο ρυθμός όλο και επιταχύνεται, καθώς οι αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία δημιουργούν νέα δεδομένα στη μετανάστευση…

Η αύξηση των μισθών στην Κίνα και το υψηλότερο κόστος μεταφοράς έχουν κάνει την παραγωγή στο Μεξικό άκρως ανταγωνιστική και πάλι, ενώ πολλές βιομηχανίες που εξυπηρετούν την αμερικανική αγορά παράγουν φθηνότερα από την Κίνα.

Η Ευρώπη παραπαίει στέλνοντας τους εργαζόμενους μακριά, ενώ η οικονομία του Μεξικού αν και έχει ακόμη αρκετά  προβλήματα, στην ανάπτυξη ξεπέρασε εύκολα τους γίγαντες του ημισφαιρίου – τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και τη Βραζιλία – το 2011 και το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθιστώντας τη χώρα πιο ελκυστική σε όσους αναζητούν την τύχη τους ανά την υφήλιο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν αξιωματούχοι στο Μεξικό, οι νέοι μετανάστες στη χώρα είναι από διοικητικά στελέχη μέχρι και ανειδίκευτοι  εργάτες, οι αιτήσεις για άδειες παραμονής έχουν  αυξηθεί κατά 10% από το Νοέμβριο, ενώ νέος νόμος που στοχεύει στον εξορθολογισμό της διαδικασίας τέθηκε σε ισχύ. Και  έρχονται  σχεδόν  από  παντού.

Ο GuillaumePace είδε την πατρίδα του, τη Γαλλία, να μαραζώνει οικονομικά, και με το πτυχίο του στα οικονομικά, μετακόμισε στην Πόλη του Μεξικού.

Ο HwanLeehee έκανε την ίδια κίνηση από τη Νότια Κορέα, ενώ ισπανοί σκηνοθέτες, στελέχη της  ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας και επιχειρηματίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Λατινική Αμερική φτάνουν σχεδόν καθημερινά – κυνηγώντας τα όνειρά τους, και  συχνά τα καταφέρνουν.

«Υπάρχει αυτή η ενέργεια εδώ, αυτή η αίσθηση ότι όλα μπορούν να συμβούν”, δήλωσε η LesleyTellez, από την Καλιφόρνια η οποία εδώ και τρία χρόνια έχει μια εταιρεία  γαστρονομικών περιηγήσεων που πέρυσι μόνο εξυπηρέτησε εκατοντάδες πελάτες. “Είναι δύσκολο να τα βρούμε όλα αυτά στις ΗΠΑ”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ