ΝΕΑ ΛΑΡΙΣΑ: ΠΡΟΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2014 ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

diamΣε μια σοβαρή καταγγελία σύμφωνα με την οποία οι γονείς προπληρώνουν στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς τον Ιούλιο του 2014 από τον Σεπτέμβριο 2013, προχώρησε η παράταξη “Νέ@ Λάρισα” ζητώντας να υπάρξει δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων για τους παιδικούς σταθμούς. Στην ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής:

“Σε μία περίοδο που οι γονείς βλέπουν το εισόδημα τους να μειώνεται δραματικά και, τις υποχρεώσεις τους, μέσω  της άμεσης και έμμεσης φοροεπιδρομής, να αυξάνονται καθημερινά ραγδαία, έρχεται η απαίτηση από το Δήμο να προπληρώσουν από την αρχή του σχολικού έτους το μήνα Ιούλιο! Ένα μήνα που, προαιρετικά επιλέγουν αν θα στείλουν τα παιδιά τους. Και μέχρι πέρυσι τουλάχιστον, η πληρωμή του Ιουλίου γίνονταν τον Ιούνιο ( η συνημμένη σχετική απόδειξη το επιβεβαιώνει).

Αν όντως, έχει συμβεί αυτό, θα πρέπει άμεσα, να συμψηφισθεί το ποσό του Ιουλίου με τον τρέχοντα μήνα και, τον Ιούνιο οι γονείς θα δηλώσουν για τον Ιούλιο.

Στην πλάτη των γονικών, για ακόμα μία χρονιά, το κόστος των πρώτων αναλώσιμων γραφικής ύλης & ειδών υγιεινής!

Για άλλη μία χρονιά, δεν έγινε καμία πρόβλεψη για τα πρώτα απαραίτητα αναλώσιμα γραφικής ύλης και ειδών υγιεινής που τα 5500 περίπου νήπια και προνήπια χρειάζονται. Η σχετική λίστα πάλι φέτος δόθηκε στους γονείς επιβαρύνοντάς τους με τουλάχιστον 60 ευρώ / παιδί, φέρνοντας σε δύσκολη θέση αρκετούς γονείς αλλά, και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Σε συνδυασμό δε, και με τα τροφεία που οι γονείς πληρώνουν, θεωρούμε ότι, είναι απολύτως επιβεβλημένο να δημοσιοποιηθούν αναλυτικά, τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν τους παιδικούς σταθμούς όπου, πέραν των άλλων, θα καταγράφονται και τα ποσά που αφορούν την επιδότηση παιδιών από το ΕΣΠΑ, αναγκαιότητα και υλοποίηση προμηθειών σε κάθε επίπεδο.

Η δημοσιοποίηση αυτού του αναλυτικού διαχειριστικού καθρέπτη των παιδικών σταθμών του Δήμου Λαρισαίων, θα δώσει τη δυνατότητα να αντιληφθούν οι δημότες και, κυρίως οι γονείς, γιατί και, πόσο και, αν, πρέπει τελικά να πληρώνουν”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ