Η. ΔΙΩΤΗ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

δωματιαΤο θέμα της υποχρεωτικής ένταξης στον ΟΑΕΕ, αντί του ΟΓΑ στον οποίο ήταν ασφαλισμένοι μέχρι πρότινος οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων διαμερισμάτων και δωματίων (μέχρι 10 δωμάτια), και μάλιστα με υποχρέωση αναδρομικής καταβολής ασφαλίστρων, καθώς και διάφορα άλλα προβλήματα που έχει προξενήσει στους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες του κλάδου ο ν. 4144/2013 καθώς και ο νέος τουριστικός νόμος 4179/2013, έθεσαν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων ν. Λάρισας κ.κ. Ηλίας Ευσταθίου και Δημήτρης Βρανάς, στη βουλευτίνα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ηρώ Διώτη.

Τα μέλη του προεδρείου του ΣΕΔΔ ν. Λάρισας, που εκπροσωπούν 240 επιχειρήσεις, ανέφεραν ότι οι εισφορές που καλούνται να πληρώσουν αναδρομικά στον ΟΑΕΕ, αλλά και η ίδια η ένταξή τους στο συγκεκριμένο Ταμείο, ισοδυναμεί επί της ουσίας με το κλείσιμο των επιχειρήσεών τους, αφού η πληρωμή 450 ευρώ/δίμηνο για μία σεζόν που δεν υπερβαίνει τον ένα μήνα ανά έτος, τους εξοντώνει οικονομικά. Για αυτό το λόγο ζήτησαν την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να ενταχθούν μεν στον ΟΑΕΕ, αλλά με εισφορές που να είναι στο ίδιο ύψος με αυτές του ΟΓΑ, και χωρίς την υποχρέωση καταβολής αναδρομικών.

Η βουλευτίνα τόνισε ότι το μόνο που αφορά την παρούσα κυβέρνηση είναι να υπερασπιστεί και να προωθήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και στον τομέα του Τουρισμού, να εξυπηρετήσει τα ξενοδοχεία -κυρίως τα μεγάλα και τα πεντάστερα- και να βοηθήσει στη συγκεντροποίηση του κεφαλαίου στον κλάδο του Τουρισμού.

«Απώτερος στόχος της κυβέρνησης είναι να σβήσει από τον τουριστικό χάρτη τις μικρές και μεσαίες εκμεταλλεύσεις και επειδή δεν μπορεί να το κάνει με μία κίνηση, προχωρά μεθοδικά σε όλες τις ενέργειες που θα εξαναγκάσει τους ίδιους τους ιδιοκτήτες να παραδώσουν οικειοθελώς τα κλειδιά των καταλυμάτων τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται την αναγκαιότητα μιας άλλης πολιτικής για τον τουρισμό, ήπιου, εναλλακτικού, με προστασία των φυσικών πόρων, καθώς και ενός σχεδίου που θα στοχεύει στην ορθολογική ανάπτυξη και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολλών και όχι των λίγων και ημετέρων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ