ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Σ.ΜΟΥ.Θ. ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

IMG_0249 (Αντιγραφή)Ξεκινούν αυτό το Σάββατο από το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (Σ.Μου.Θ.), τα εργαστήρια παραστατικών τεχνών για νέους (combo θεάτρου, μουσικής και χορού) και παράλληλα, συνεχίζονται οι ανοιχτές δημιουργικές δράσεις για παιδιά.

Συγκεκριμένα, η επίσημη έναρξη των εργαστηρίων παραστατικών τεχνών για νέους 16-30 ετών που επιθυμούν να να εκφραστούν μέσα από τις παραστατικές τέχνες, χωρίς απαραίτητη προϋπόθεση προηγούμενης εμπειρίας, θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, 12 με 3.30 μ.μ. στον χώρο του Σ.Μου.Θ. στο Pantheon Plaza, με συντονιστές τον σκηνοθέτη Κώστα Λαμπρούλη και τη χορογράφο Ρούλα Καραφέρη.

Επίσης, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου και ώρα 7.30μ.μ.-9.30 μ.μ., στον ίδιο πάντα χώρο, οι μικροί φίλοι (9-15 ετών) θα ταξιδέψουν το μαγικό κόσμο του μουσικού θεάτρου με το μουσικό παραμύθι «Ο Πέτρος και ο Λύκος» του Σ.Σ. Προκόφιεφ. Στο δημιουργικό αυτό εργαστήρι, τα παιδιά θα εξερευνήσουν τα μουσικά ρυθμικά και κινητικά παιχνίδια με τις ιδέες και τα θέματα που θα μας προσφέρει η δραματοποίηση του κλασσικού παραμυθιού «Ο Πέτρος και ο Λύκος». Θα προηγηθεί και θα ακολουθήσει ενημέρωση των γονέων από τις συντονίστριες Σοφία Κούστα (μουσικολόγος), Κατερίνα Μπέκου (θεατρολόγος), Δέσποινα Μπουνίτση (χορογράφος).

Τα επόμενα δύο προγραμματισμένες ανοιχτά εργαστήρια για παιδιά θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 7/12/13 (10πμ-12μμ) με το κλασσικό γερμανικό παραμύθι “Hansel και Gretel” των αδερφών Γκρίμ, ενώ την Κυριακή  22/12/13 (11πμ-1μμ) με το δημοφιλές μπαλέτο “Ο Καρυοθραύστης” σε μουσική του Pyotr Ilyich Tchaikovsky.

Το Σ.Μου.Θ. από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, έχει αναπτύξει ένα δικό του, πρωτότυπο μοντέλο δημιουργικών εργαστηρίων, τα οποία βασίζονται στη σύνθεση των παραστατικών τεχνών (θέατρο, χορός, μουσική, τραγούδι κλπ) και προϋποθέτουν την ενεργή συμμετοχή των εκπαιδευομένων. Μέσω των εργαστηρίων αυτών, επιτυγχάνονται ταυτόχρονα πολλαπλοί στόχοι του Σ.Μου.Θ. όπως, η μύηση στις τέχνες που συνθέτουν το Μουσικό Θέατρο, η δημιουργική ενασχόληση και η καλλιτεχνική έκφραση των συμμετεχόντων, ενώ παράλληλα συντελείται η ομαδική δημιουργία μιας ολοκληρωμένης παράστασης. Κοινός στόχος είναι η συνεργασία, η συνέργεια των τεχνών, η καλλιέργεια καλλιτεχνικής παιδείας και η ανάπτυξη των δημιουργικών δεξιοτήτων.

Καθώς το Σ.Μου.Θ. σχεδιάζει για φέτος πληθώρα πολιτιστικών δράσεων, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της χρονιάς να λάβουν μέρος σε έργα, δρώμενα, συμπράξεις και εργαστήρια τόσο εντός της Ελλάδας, όσο και στο εξωτερικό.

Το εμπορικό κέντρο Pantheon Plaza, μέσω της άμεσης και ουσιαστικής στήριξης που προσφέρει στο Σ.Μου.Θ., συμβάλλει πρωτίστως στην προώθηση των Τεχνών στη νέα γενιά της Λάρισας και κατ’ επέκταση στη συνεχή ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Αναγνωρίζοντας τα σπουδαία οφέλη που έχουν τα δημιουργικά εργαστήρια του Σ.Μου.Θ. στους νέους και τα μικρά παιδιά, το Pantheon Plaza καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με το Σ.Μου.Θ. για την προώθηση πολιτιστικών και άκρως ποιοτικών δραστηριοτήτων για τη νέα γενιά της Θεσσαλίας

Όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τον τρόπο δουλειάς και τις τέχνες που συνθέτουν το Μουσικό Θέατρο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή επικοινωνήστε στο 6943 956171 ή να στείλουν email στο pr@smouth.com.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ