ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

Ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς

gerakoudiΤο  Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στ. Ελλάδας, μέλους της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας ( ΟΣΕΑΔΕ), καταγγέλλει την απροκάλυπτη συνδικαλιστική δίωξη δύο μελών του, που κλήθηκαν σε απολογία επειδή άσκησαν τα θεσμικά τους καθήκοντα,

μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου, σύμφωνα με την συνδικαλιστική  νομοθεσία και το καταστατικό του Σωματείου μας, προκειμένου να προασπίσουν τα εργασιακά δικαιώματα συναδέλφων, μελών του Σωματείου μας.

 Βρισκόμαστε δηλαδή μπροστά σε μία πρωτοφανή προσπάθεια περιστολής των συνδικαλιστικών ελευθεριών αλλά και της στοιχειώδους εργασιακής αξιοπρέπειας των εργαζομένων, όπου  δεν θα ελέγχονται οι πράξεις ή οι παραλείψεις υπαλλήλων αλλά το μη αρεστό, στους αρμοδίους.

Γενικά τα πειθαρχικά παραπτώματα της «αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός και εκτός υπηρεσίας»  και «η άσκηση κριτικής πράξεων της προϊσταμένης αρχής», είναι αόριστα και πρέπει βάσιμα  να αποδεικνύονται σε κάθε περίπτωση. Η  ένταξή τους στο πειθαρχικό δίκαιο, πολύ περισσότερο όταν αφορά τον θεσμό της συλλογικής εκπροσώπησης, επιχειρεί να ακυρώσει την θεμελιώδη υποχρέωση των συνδικαλιστικών στελεχών και οργάνων,  ειδικά όταν υπάρχει υπόνοια εργοδοτικής αυθαιρεσίας σε βάρος εργαζομένων, για τον δημοκρατικό έλεγχο των πράξεων της Διοίκησης.

Το  Δ.Σ. του Συλλόγου  μας από την συγκρότησή του  επεδίωξε και επιδιώκει την παραγωγική  συνεργασία με την Διοίκηση για  την εμπέδωση κλίματος αμοιβαίου σεβασμού των διακριτών θεσμικών ρόλων, με άμεσο στόχο την βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών  αλλά και την περιφρούρηση  των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Υπηρεσία.

Στην προκείμενη περίπτωση θεωρούμε ότι η κλήση σε απολογία των μελών του Δ.Σ., υπονομεύει την κοινή, πιστεύουμε, προσπάθεια και ζητάμε  την άμεση ανάκλησή της. Θεωρούμε επίσης ότι η επιχείρηση τεκμηρίωσης του πειθαρχικού παραπτώματος της άσκησης κριτικής που αναφέρεται στον θεσμικό δημοκρατικό έλεγχο ενεργειών της συγκεκριμένης Διεύθυνσης, στοιχειοθετεί απροκάλυπτη προσπάθεια φίμωσης και ακύρωσης της συνδικαλιστικής δράσης.

Δηλώνουμε  προς κάθε κατεύθυνση ότι  το Σωματείο μας απορρίπτει τέτοιες επιχειρήσεις  επιβολής συνθηκών τρομοκρατίας στους εργασιακούς χώρους. Δεν τρομοκρατούμαστε !

Τέλος καλούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας, να συσπειρωθούν και να ενισχύσουν το Σωματείο, την μόνη ασπίδα απέναντι σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ