Κ. ΠΟΥΛΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

πουλακηςΕνόψει της σημερινής δίκης μελών της Επιτροπής Αγώνα για Φθηνό Νερό στο δήμο Τυρνάβου, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «ΘΕΣΣΑΛΙΑ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ» και υπεύθυνος εκ μέρους της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ για την Αυτοδιοίκηση, Κώστας Πουλάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εμμονή της δημοτικής αρχής Τυρνάβου στον αυταρχικό της κατήφορο δεν έχει όρια. Τη στιγμή που οι κάτοικοι του Αμπελώνα εξακολουθούν να επιβαρύνονται με τα ληστρικά τιμολόγια ύδρευσης που τους επέβαλε ήδη από το 2011, τη στιγμή που – όπως αναδείξαμε και με επερώτησή μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο – το υδρευτικό δίκτυο του Αμπελώνα αποτελείται από αμιαντούχους σωλήνες, με αποτέλεσμα να εκτίθεται σε κίνδυνο η ζωή και η υγεία των κατοίκων, η δημοτική αρχή επιμένει να εμπαίζει τους πολίτες, όταν βέβαια δεν τους αντιμετωπίζει με τα ΜΑΤ και τις δικαστικές διώξεις.

Από την άρνηση των υπηρεσιών του Δήμου να δώσουν βεβαίωση μόνιμης κατοικίας σε πολίτη του Αμπελώνα, κατ’ εντολή του ίδιου του Δημάρχου, λόγω της οφειλής του προς τη ΔΕΥΑΤ, μέχρι την αυριανή δίκη, στην οποία σύρονται όπως και στο παρελθόν μέλη της Επιτροπής Αγώνα που έχουν συστήσει οι κάτοικοι της περιοχής, η δημοτική αρχή κατ’ επανάληψη αποδεικνύει πώς αντιλαμβάνεται το ρόλο της.

Αντί της προάσπισης των συμφερόντων των πολιτών, αντί της προσπάθειας ανακούφισης με κάθε τρόπο των συνανθρώπων μας που καθημερινά πλήττονται όλο και περισσότερο από την οικονομική κρίση, αντί της υπεράσπισης των δημοσίων αγαθών όπως το νερό, αντί της προστασίας της υγείας των κατοίκων, αντί του δημοκρατικού διαλόγου με τους πολίτες, τους φορείς και τα κινήματα, η δημοτική αρχή του Τυρνάβου επιλέγει το ρόλο του εισπράκτορα και του αστυνόμου.

Μόνο που τέτοιο ρόλο η Αυτοδιοίκηση δεν έπαιξε ούτε στην τουρκοκρατία, οπότε και τέθηκαν τα θεμέλια για τις πρώτες αυτόνομες και αυτοδιοικούμενες ελληνικές κοινότητες.

Εμείς από την πλευρά μας, ως ΘΕΣΣΑΛΙΑ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ, ταχθήκαμε εξαρχής υπέρ των δίκαιων αιτημάτων των κατοίκων του Αμπελώνα, αλλά και συνολικά υπέρ της δραστικής μείωσης των τιμολογίων για τόσο βασικά αγαθά όπως το νερό σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειάς μας.

Επίσης, αναδείξαμε τη διγλωσσία της δημοτικής αρχής, αφού για την αντικατάσταση των αμιαντούχων σωληνώσεων δεν επέδειξε την ίδια σπουδή και φροντίδα που επιδεικνύει για το εισπρακτικό της έργο, καθώς και για την κατασυκοφάντηση, καταστολή και δίωξη των πολιτών που δίκαια αντιδρούν.

Απευθύνουμε έκκληση προς τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές της Λάρισας να απέχουν από τη δικαστική παρέμβαση σε μία βαθύτατα πολιτική και δημοκρατική υπόθεση που αφορά το σύνολο των κατοίκων του Αμπελώνα.

Ας συνειδητοποιήσει επιτέλους η δημοτική αρχή ότι το άδικο δεν περνάει, δεν θα μπορέσει να το επιβάλλει με κανένα μέσο πίεσης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ