ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ 58 ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

58λαρΣυνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Λάρισας, της Πρωτοβουλίας των 58 για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, με τον Λαρισαίο, Καθηγητή του Παν/μιου Κρήτης, Αχιλλέα Γραβάνη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Στη συνάντηση που ήταν ανοιχτή, σε όλα τα μέλη που υπέγραψαν την φόρμα-αίτηση εγγραφής στην ηλεκτρονική διεύθυνση kentro.aristera. gr/start, έγινε διεξοδική συζήτηση και αναπτύχθηκε έντονος και ειλικρινής προβληματισμός για όλα τα θέματα και τα προβλήματα που υφίστανται στην προσπάθεια για την δημιουργία της «ελιάς».

Ο Αχ. Γραβάνης ενημέρωσε, τη Συντονιστική Επιτροπή και τα μέλη που προσήλθαν, για τον προγραμματισμό, των πολιτικών διαδικασιών που αποφασίστηκαν στη συνάντηση των «58» στην Αθήνα στις 22-12-13. Εκεί δρομολογήθηκε η συγκρότηση τριών (-3-) Επιτροπών για την επεξεργασία πολιτικών θέσεων στα εξής βασικά πολιτικά θέματα:

1. Κράτος/πολιτικό σύστημα

2. Οικονομία: νέα παραγωγική βάση/νέα οικονομία/ανεργία.

3. Ποιά Ελλάδα σε ποιά Ευρώπη.

Οι προτάσεις θα αποτελέσουν τον Ιανουάριο το αντικείμενο διαβούλευ-σης (για προσθήκες ή αλλαγές και περαιτέρω εξειδίκευση) στις κατά τόπους Συντονιστικές Επιτροπές της Πρωτοβουλίας καθώς και στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που προγραμματίζεται περί τα τέλη Φε-βρουαρίου.

Ανακοινώνουμε ότι προγραμματίστηκε η 2η ανοικτή εκδήλωση της Πρωτοβουλίας των 58 στη Λάρισα, στις 24 Ιανουαρίου 2014 με κεντρικό ομιλητή τον κ. Γιώργο Παγουλάτο, Καθηγητή Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ένας από τους υπογράφοντες τη διακήρυξη της κίνησης «των 58»

Τέλος η Συντονιστική Επιτροπή εύχεται σε όλους ευτυχές το νέο έτος και δίνει την υπόσχεση ότι θα είναι συνεπής στις προσπάθειες για την ανασυγκρότηση της Μεγάλης Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ