ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ο ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ

strΓια 4η φορά εισήχθη χθες, Τετάρτη, στο νοσοκομείο ο απεργός πείνας Σπύρος Στρατούλης, ο οποίος διανύει την 58η ημέρα απεργίας, διαμαρτυρόμενος για το πάγωμα των αδειών εξόδου του από τη φυλακή.

Ο 40χρονος Σπύρος Στρατούλης έχει χάσει 17 κιλά, είναι έντονα καταβεβλημένος και αδύναμος, και σύμφωνα με τον γιατρό του «υπάρχει πλέον μεγάλος κίνδυνος εμφάνισης σοβαρών και μη αναστρέψιμων βλαβών στην υγεία του ή ακόμη και αιφνίδιου θανάτου».

Ο Σπ.Στρατούλης λάμβανε κανονικά άδειες και το δικαίωμά του «πάγωσε» μετά από νέα κατηγορία που του απαγγέλθηκε, αν και για την υπόθεση ο εισαγγελέας δεν είχε ζητήσει την προφυλάκισή του ή άλλο περιοριστικό όρο.

Ο ίδιος αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση της οργάνωσης «Στέκια Θεσσαλονίκης», σημειώνοντας ότι δεν θα μπορούσε να έχει σχέση, δεδομένου ότι βρισκόταν στην φυλακή.

Ο Σπύρος Στρατούλης βρίσκεται στη φυλακή εδώ και 22 χρόνια για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Στη διάρκεια της φυλάκισής του έχει αναπτύξει πολιτική δράση για τις συνθήκες κράτησης και κατά της ίδιας της συνθήκης του εγκλεισμού, με δράσεις αλληλεγγύης μεταξύ των κρατουμένων.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Σπ.Στρατούλη, πραγματοποιείται κατάληψη στη Σχολή Θεάτρου στη Θεσσαλονίκη, ενώ στις 17:00 στο Μοναστηράκι οργανώνεται πορεία.

Το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την περασμένη Κυριακή (5 Ιανουαρίου) ανακοίνωση με την οποία ζητά την παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ακόμα και η πιο ακραία πολιτική σκοπιμότητα δεν δικαιολογεί την ανάληψη ενός τέτοιου ρίσκου. Η περίπτωση του Σπύρου Στρατούλη αναδεικνύει την αναλγησία και την ανεπάρκεια του σωφρονιστικού συστήματος, που απαγορεύει αδιακρίτως τη χορήγηση αδειών ακόμη και σε κρατούμενους που έχουν εκτίσει πολύχρονες ποινές, όταν τους απαγγέλλονται πρόσθετες κατηγορίες, με αποτέλεσμα την αναίρεση, επί της ουσίας, του ίδιου του θεσμού των αδειών.

Την εβδομάδα που πέρασε, ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε αλλεπάλληλα διαβήματα στο υπουργείο Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης και υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας ενός κρατούμενου που επιστρατεύει ως μέσο πάλης την ίδια του τη ζωή, είναι ένας αγώνας άξιος σεβασμού: ένας αγώνας που θέτει τις Αρχές προ των ευθυνών τους και δεν επιτρέπει καμία περαιτέρω ο ολιγωρία στην άρση των ανεπαρκειών του σωφρονιστικού συστήματος. Καλούμε το υπουργείο Δικαιοσύνης να πράξει ταχύτατα τα δέοντα, ώστε να μην θρηνήσουμε έναν άδικο θάνατο από απεργία πείνας».

in.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ