ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Στο πλευρό των αγροτών η Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ

agr3 (Αντιγραφή)Με έντονη αγωνιστική διάθεση οι αγρότες του Τυρνάβου έβγαλαν χθες μαζικά τα τρακτέρ τους στην είσοδο της πόλης έξω από το πάρκο της Τούμπας, έτοιμοι να αποφασίσουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα σε συνεργασία με χιλιάδες συναδέλφους τους σε όλη τη χώρα.

agr1 (Αντιγραφή)Το φορολογικό, το κόστος παραγωγής, η ανυπαρξία κρατικής στήριξης ειδικά στους νέους αγρότες είναι μερικά από τα βασικά αιτήματα που προτάσσουν οι αγρότες του Τυρνάβου που καλούν την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύσεις στα αιτήματά τους. Παράλληλα καλούν τους συναδέλφους τους να πυκνώσουν τις γραμμές των τρακτέρ στην είσοδο του Τυρνάβου.

Η Ο.Μ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Εν τω μεταξύ η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Τυρνάβου, με αφορμή τη συμμετοχή των αγροτών της περιοχής στον νέο κύκλο κινητοποιήσεων για να αντιταχθούν στην άγρια φορολόγηση που τους έχει επιβάλλει η κυβέρνηση, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

agr2 (Αντιγραφή)«Η μικρομεσαία αγροτιά τα χρόνια της μνημονιακής λεηλασίας έχει δεχθεί αλλεπάλληλα χτυπήματα από την κυβέρνηση (μείωση του επιστρεφόμενου ΦΠΑ, κατάργηση του αγροτικού πετρελαίου και του αγροτικού τιμολογίου για το ηλεκτρικό ρεύμα, ξεπούλημα της ΑΤΕ) γεγονός που έχει οδηγήσει σε εκτόξευση του κόστους παραγωγής, σε έλλειψη ρευστότητας και αδυναμία των παραγωγών να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους.

Τη χαριστική βολή έρχονται να δώσουν οι νέοι άδικοι και δυσβάσταχτοι φόροι που  επιβαρύνουν το ήδη εξανεμισμένο εισόδημα τους και τους οδηγούν σε αδιέξοδο. Η αλλαγή στον τρόπο φορολόγησης των αγροτών που τους αναγκάζει να τηρούν βιβλία εσόδων – εξόδων, η φορολόγηση με 13% από το πρώτο ευρώ, το χαράτσι στα αγροτεμάχια σε συνδυασμό με την αδιαφορία της κυβέρνησης, την απουσία αγροτικής πολιτικής και την παντελή έλλειψη ενημέρωσης θα διαλύσουν οριστικά τον αγροτικό τομέα της χώρας μας.

Ο κυβέρνηση κατεδαφίζει και τα τελευταία ψήγματα φορολογικής δικαιοσύνης με μοναδικό στόχο το ξεκλήρισμα όσων μικρών και μεσαίων αγροτών έχουν απομείνει και τη συγκέντρωση της αγροτικής παραγωγής στα χέρια λίγων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει το δίκαιο των αιτημάτων του αγροτικού κόσμου και συμπαραστέκεται στον αγώνα τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα βασισμένο στην αρχή της αναλογικής ισότητας, σύμφωνα με το εισόδημα και τις ανάγκες. Η αναζωογόνηση των μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων και ο συντονισμός  με τους αγώνες των εργαζομένων της πόλης, είναι μονόδρομος για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ