ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

oxidiodiΣυγκέντρωση συμπαράστασης στους 20 πολίτες από τη Λάρισα και το Βόλο οι οποίοι δικάζονται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας επειδή συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις στα διόδια, διοργανώνει αύριο ημέρα της δίκης στις 10 π.μ. έξω από το Δικαστικό Μέγαρο η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους διωκόμενους.
Σε ανακοίνωση της πρωτοβουλίας αναφέρονται τα εξής:
“Την Παρασκευή 31/1 δικάζονται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας άλλοι 20 συναγωνιστές από Λάρισα & Βόλο για τις κινητοποιήσεις των περασμένων χρόνων στους σταθμούς διοδίων.
Η δίκη αυτή είναι προσθέτει ένα ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της επίθεσης κυβέρνησης, εθνικών εργολάβων και δικαστικής εξουσίας όχι μόνο απέναντι σε όσους αντιστάθηκαν στην ληστρική εκμετάλλευση των δημόσιων δρόμων από ιδιώτες αλλά και όσων συνεχίζουν να αντιπαλεύουν στην πράξη τις πολιτικές εξαθλίωσης της κοινωνίας και του ξεπουλήματος δημόσιων αγαθών και κοινωνικών δομών.
Η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να δώσει τα πάντα στους εργολάβους μέσα από την τροποποίηση των συμβάσεων παραχώρησης καταδεικνύει  όχι μόνο το δίκαιο των αγώνων που αναπτύχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια αλλά καθιστά επίκαιρο όσο ποτέ το αίτημα για δημόσιους δρόμους χωρίς διόδια και κατάργηση όλων των ληστρικών συμβάσεων. Μέρα με τη μέρα φαίνεται πόσο επιτακτικά αναγκαίος είναι ο αγώνας  ενάντια στα κάθε λογής χαράτσια και στις πολιτικές που κλέβουν την ζωή μας για να την χαρίσουν στους δανειστές και τους μεγαλοεργολάβους μιας «εικονικής»  ανάπτυξης που γκρεμίζει το σήμερα και το αύριο της κοινωνίας
Οι αθωωτικές αποφάσεις στις αντίστοιχες δίκες πριν από 15 ημέρες, μας δίνουν δύναμη αλλά δεν μας εφησυχάζουν. Όσο αυτοί συνεχίζουν, εμείς συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατά.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 10.00πμ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ.
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ. ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ.
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ”
ΑΝΑΒΟΛΗ
Εν τω μεταξύ την Τετάρτη σε δύο δίκες μελών του ΠΑΜΕ για συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις στα διόδια, στη μία δεν ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία και με απόφαση του δικαστηρίου θα συνεχιστεί τον Ιανουάριο του 2015, ενώ η άλλη αναβλήθηκε για τον Μάρτιο του 2015.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ