ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ Β. ΚΟΥΤΣΙΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗ

protobΜε αφορμή χθεσινό  δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ελευθερία» για δηλώσεις που έκανε ο καθηγητής  φυσικής αγωγής από τον Αμπελώνα Βασ. Κουτσιμάνης για την αποχώρησή του από τη Πρωτοβουλία Πολιτών δήμου Τυρνάβου,  ο κ. Κουτσιμανής έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω κείμενο:

«Δήλωσα στο παρελθόν ότι  στηρίζω την Πρωτοβουλία Πολιτών  Δήμου Τυρνάβου,  καθόσον  συνεχίζω να πιστεύω ότι η νέα αυτή δημοτική παράταξη θα δώσει μια ειλικρινή μάχη για την καταπολέμηση  της φτώχειας και του κοινωνικού περιθωρίου στο Δήμο Τυρνάβου.

Είμαι πεπεισμένος ότι οι άνθρωποι της Πρωτοβουλίας  θα υποστηρίξουν την ανόρθωση των δομών κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου και θα συνδράμουν θεσμικά  τις πολυμελείς οικογένειες,  τα άτομα με αναπηρία, τις μονογονεϊκές οικογένειες, τους ανέργους και γενικά όλους όσους έχουν ανάγκη την κοινωνική αλληλεγγύη.

Τονίζω επίσης ότι  δεν έχω  κανένα προσωπικό ή άλλης φύσεως πρόβλημα με τον  κ. Αστέριο Ροντούλη τον οποίο τιμώ και σέβομαι για τους δυναμικούς του αγώνες εντός και εκτός Βουλής, για να αρθεί το οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας. .

Προς άρση οποιωνδήποτε παρανοήσεων συμμετείχα στην Πρωτοβουλία των Ανεξάρτητων πολιτών αλλά η επιλογή του κ. Ροντούλη να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και αυτή η συνάντηση να  υποδηλώσει την επιστροφή του στην ΝΔ, κατά την άποψή μου, ακυρώνει στην ουσία  την ανεξαρτησία  της Πρωτοβουλίας μας, γεγονός που δεν μπορεί να γίνει από  μένα αποδεκτό.

Γι΄ αυτό και η απόφασή μου είναι σαφής και αμετάκλητη: να μην πολιτευτώ με καμία απολύτως αυτοδιοικητική παράταξη στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου, διότι θέλω να διατηρήσω το αδέσμευτο και ανεξάρτητο των πεποιθήσεών μου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ