ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΗΜΕΤΕΡΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

Ανακοίνωση της «Εκκίνησης Εκπαιδευτικών Α/βαθμιας» νομού Λάρισας

εκκινησηΑνακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες ένας ακόμη κύκλος μετατάξεων από τη Δ/θμια Εκπ/ση στην Πρωτοβάθμια Εκπ/ση. Μετατάξεις που έγιναν για εξυπηρέτηση ημέτερων, χωρίς μοριοδότηση, σε απόλυτο σκοτάδι με την υποχρέωση η Π.Ε να γίνει το πλυντήριο μιας εκπαιδευτικής πολιτικής της οποίας ο κατήφορος σταματημό δεν έχει.

Α ) Οι μετατάξεις τουλάχιστον για το ΠΥΣΠΕ Λάρισας έγιναν χωρίς να υπάρχουν κενά.

Β) Δεν υπάρχει νομοθεσία (αλλά εφευρίσκεται την τελευταία στιγμή από το Υπουργείο) που να έχει σαφές πλαίσιο για τις μετατάξεις. Με τον τρόπο που έγιναν, είναι μεταθέσεις χωρίς μόρια (με βάση ποιο νόμο άραγε;). Για του λόγου το αληθές, οι μεταταχθέντες μετακινούνται στην Π.Ε με τα μόρια της Δ.Ε και ύστερα γίνεται αναγωγή στα μόρια της Π.Ε ( απόδειξη της παρανομίας ).

Γ) Δε δόθηκε ( όπως έπρεπε ) η δυνατότητα σ΄όλους τους εκπαιδευτικούς της ίδιας ειδικότητας να κάνουν την ίδια αίτηση, έτσι ώστε να τύχουν δίκαιης μεταχείρισης. Από το γεγονός αυτό αποδεικνύεται ότι θέλουν να βολέψουν τα δικά τους παιδιά. Έτσι ένας εκπαιδευτικός Π.Ε 11 με οργανική π.χ στην Κορινθία θα έρθει με μετάθεση στη Λάρισα μετά από 15 χρόνια, ένας Π.Ε 05 μετά από 20-25 χρόνια,ένας Π.Ε 16 μετά από 25-28 χρόνια …

Δ) Η Π.Ε μετατρέπεται σε πλυντήριο, γιατί πληρώνει τις επιλογές που δημιούργησαν πλεονάσματα στη Δ.Ε. Σαφώς και έπρεπε να υπάρξει εξορθολογισμός στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, πράγμα που δεν έγινε ποτέ.

Ε) Οι εκπαιδευτικοί της Π.Ε είναι εκπαιδευτικοί με περισσότερα χρόνια υπηρεσίας από του μεταταχθέντες και περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους στη διαδικασία των μεταθέσεων. Ξαφνικά έρχονται νεότεροι συνάδελφοι με ένα μαγικό τρόπο και καλύπτουν θέσεις που δικαιωματικά ανήκουν σε συναδέλφους με περισσότερα μόρια.

ΣΤ) Είναι τυχαίο ότι στους μεταταχθέντες βρίσκονται εκπαιδευτικοί που έχουν στενή συγγενική σχέση με στελέχη της εκπαίδευσης και της πολιτικής;

Απέναντι στην εξόφθαλμη αδικία που διαπράττεται σε βάρος εκπαιδευτικών ( κυρίως γυμναστών, αγγλικής, γαλλικής, μουσικής, εικαστικών ) η ηγεσία του υπουργείου σιωπά, η ΔΟΕ στρουθοκαμηλίζει, ενώ οι τοπικοί σύλλογοι αδιαφορούν. Οραματιζόμενοι μια εκπαίδευση με διαφανείς διαδικασίες και αίσθημα δικαίου πιστεύουμε ότι πρέπει να αρθεί η αδικία, να δοθεί το δικαίωμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους να μπουν σε ένα ενιαίο πίνακα κατά ειδικότητα Π.Ε και Δ.Ε και με βάση τα μόρια του καθενός να πραγματοποιηθούν ΔΙΚΑΙΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ