ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Η ΔΡΥΑΣ

DRYA (Αντιγραφή)Η 13η Γενική Συνέλευση του Σωματείου για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό “ΔΡΥΑΣ” πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ στο cafe- restaurant “Passerela” Ο πρόεδρος Σ. Χλωρός αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της προηγούμενης χρονιάς, αφού εξέφρασε τη λύπη για την αδιαφορία και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος εκ μέρους της Πολιτείας,

που είναι έτοιμη να ξεπουλήσει τα πάντα στο βωμό μιας αμφισβητούμενης σωτηρίας, εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να καταγγέλλονται με πιο δυναμικό τρόπο οι κάθε είδους επιβαρύνσεις στο περιβάλλον, όπως για παράδειγμα η ατμοσφαιρική ρύπανση από την καύση ρυπογόνων καυσίμων.

Ακολούθησε συζήτηση με ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις από μέλη και προσκεκλημένους της “Δρυάς.”

Η Β. Παναγιωτίδου, υπεύθυνη των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Συλλόγου, μίλησε για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται από μέλη του Δ.Σ. και την μουσειοπαδαγωγό Ελένη Μουσουλή. Μίλησε για τη θετική ανταπόκριση εκ μέρους των δημοτικών σχολείων του νομού Λάρισας και την επιθυμία να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά.

Η αντιπρόεδρος Κ. Κόσσυβα αναφέρθηκε στις καινούριες δράσεις που να ανταποκρίνονται στα νέα δεδομένα και στις σύγχρονες ανάγκες. Επαίνεσε την πρωτοβουλία του δήμου Τεμπών για ανάθεση προμελέτης για την ανάπτυξη της κοιλάδας των Τεμπών, που αποτελεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την ανάδειξη μιας από τις ωραιότερες περιοχές της Ελλάδας, που μπορεί να συμπεριληφθεί στα παγκόσμια μνημεία της Unesco.

DRYA1 (Αντιγραφή)H συμμετοχή της Δρυάς σε δράσεις ευρωπαϊκών και μεσογειακών δικτύων, η ανάπτυξη συνεργασιών με το δήμο Τεμπών και φορείς της περιοχής στα πλαίσια του πνεύματος της τοπικής διακυβέρνησης για την επίλυση προβλημάτων της περιοχής, η διοργάνωση μιας γιορτής στα Τέμπη για την προβολή των τοπικών προϊόντων, η καλύτερη οργάνωση του κέντρου ενημέρωσης, ώστε ν΄ ανταποκρίνεται στην ενημέρωση και ξένων τουριστών, η δημιουργία του διαχρονικού μουσείου σε κτίριο των πρώην διοδίων Τεμπών, σε συνεργασία με τις εφορείες αρχαιοτήτων, θα πρέπει να είναι οι ελπιδοφόροι στόχοι της “Δρυάς” για την επόμενη χρονιά, τόνισε η αντιπρόεδρος.

Ο Ντίνος Διαμάντος σε μια ενδιαφέρουσα παρέμβασή του, ως πρόεδρος του ΤΕΕ Θεσσαλίας, για την κατάσταση στο Δέλτα Πηνειού, κάλεσε τις δύο περιβαλλοντικές οργανώσεις, τη Δρυάς και τους Φίλους του Πηνειού σε μια συνάντηση ενημέρωσης από μηχανικούς του ΤΕΕ, γνώστες των θεμάτων της περιοχής.

Με πολύ ενδιαφέρον ακούστηκαν οι προτάσεις του Στέλιου Παπαευθυμίου, από το ΚΕΚ Αιγέας, για την καλύτερη οργάνωση της “Δρυάς” και τη συμμετοχή της σε δράσεις οικοτουριστικές με επισκέπτες φοιτητές ξένων Παν/μίων, στην αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών και στην ανάγκη συμμετοχής νέων σε δραστηριότητες για το περιβάλλον της περιοχής.

Ο Νίκος Πουτσιάκας ενημέρωσε τα μέλη για τη συμμετοχή του σε  δίκτυο πολιτών της Μεσογείου, όπου μπορεί να συμμετάσχει και η “Δρυάς”.

Ο Γ. Μάνθος, πρόεδρος του Συλλόγου σιδηροδρομικών, μίλησε για την ανάγκη ενεργοποίησης των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος και στη συνεργασία με τη “Δρυάς” για την πραγματοποίηση κοινών στόχων.

Στο τέλος κόπηκε η πίτα του Συλλόγου και η συνέλευση τελείωσε σε ένα ευχάριστο και φιλικό κλίμα με το αισιόδοξο μήνυμα τη συνέχιση της δράσης με πιο δυναμικό τρόπο στην κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ