ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΒΡΑΝΑΣ : ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑνατρεπτικός, χειμαρρώδης αυθόρμητος και με γλώσσα που τσάκιζε κόκκαλα εμφανίστηκε σήμερα, στο πλαίσιο συν.τύπου, ο Λαρισαίος σκηνοθέτης Αλέξανδρος Αβρανάς που βρέθηκε στην πόλη μας με αφορμή την αποψινή παρουσίαση της ταινίας του «Miss Violence” και μετά από πρόσκληση των διοργανωτών του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με τον Αργυρό Λέοντα από το φεστιβάλ της Βενετίας στις αποσκευές του ο σπουδαίος δημιουργός δεν δίστασε να μιλήσει για την …πολιτισμένη Ελλάδα. «Ήμουν για αρκετούς  ένα 30χρονο μαλακισμένο που ξαφνικά έπαιρνε βραβεία.Μέχρι και πως είχα γνωστούς στη Βενετία ειπώθηκε!!!» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η  εποχή που ζούμε είναι πολύ σκληρή και όχι οι ταινίες συνέχισε ενώ εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στη γενέτειρα και την υποδοχή που του επιφυλάχθηκε.

Μιλώντας για το φεστιβάλ στάθηκε ιδιαίτερα στις τεράστιες προοπτικές του ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε και στην κινηματογραφική παιδεία της πόλης.

Απαντώντας σε ερώτηση του paidis.com σχετικά με το πώς θα αντιδρούσε σε μια ενδεχόμενη πρόταση συνεργασίας με το Θεσσαλικό Θέατρο η απάντηση ήρθε με χαμόγελο: “Με μεγάλη μου χαρά, μέσα σε ένα πλαίσιο δημιουργικής ελευθερίας και φυσικά με την εξασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων.»Η ταινία μου συνέχισε κόστισε 108.000ευρω όταν οι Αμερικανοί την κοστολογούσαν στα 4.000.000ευρώ!!!Αυτό βέβαια σημαίνει μεν ότι μπορούμε και με λιγότερα, δε συνεπάγεται όμως πως πρέπει κάθε φορά να μας τρώει το άγχος του χρηματοδότη ή κάποιος να μένει απλήρωτος!

Ο  Αλ.Αβρανάς μίλησε με θέρμη για τη μαύρη κωμωδία του Γκρ.Μπερκ «GAGARIN WAY» που σκηνοθετεί στην Αθήνα, τη νέα του ταινία με θέμα ένα ζευγάρι που αρνείται ν’αποδεχθεί την κατάρρευση του αμερικανικού ονείρου του ενώ ήταν καταπέλτης για την ελληνική τηλεόραση.

Τηλεοραση?Μακριά!! Πρόκειται για μια επανάπαυση των ηθών και της σκέψης.ΣΚΕΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ. Με λογόκριναν στη Δημόσια Τηλεόραση μετά από συνέντευξη αυτοί που έκλαιγαν όταν έκλεισε η ΕΡΤ!!!!

Ο Αλέξανδρος Αβρανάς, ο οποίος συζητά ήδη με τηλεοράσεις του εξωτερικού θα παραστεί απόψε στην προβολή της ταινίας του, ενώ τον Έλληνα σκηνοθέτη καλωσόρισαν εκ μέρους των διοργανωτών ο καλλιτεχνικός δ/ντής  κ.Άκυς Μητσιούλης ο οποίος στάθηκε στον ανατρεπτικό του χαρακτήρα που συνάδει με τη φιλοσοφία του Φεστιβάλ, η κ.Σαρτζή και η δ/ντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Χρύσα Βουλγαράκη.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ