ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ…

kalogiannis (Αντιγραφή)“Ήρθε η ώρα να εκφραστεί αυτοδιοικητικά η προοδευτική και δημοκρατική πλειοψηφία αυτής της πόλης. Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να ανατρέψουμε ένα σύστημα εξουσίας με καθεστωτικά χαρακτηριστικά»

Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα του επικεφαλής της «Συμπαράταξης»  των τεσσάρων πια δημοτικών κινήσεων της Λάρισας κ. Απόστολου Καλογιάννη, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε το βράδυ της Τρίτης στη Φαλάνη, με κατοίκους της περιοχής.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, πλαισιωμένος από τους  κ.κ.  Γιώργο Σούλτη (επικεφαλής της Λαρισαίων Πόλις),   Αστ. Χλωρό (συντονιστή της κίνησης «Πράσινη Πόλη») και στελέχη της Συμπαράταξης, συζήτησε με κατοίκους της Φαλάνης, τόσο για το γενικότερο πολιτικό πλαίσιο  υπό το οποίο θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου όσο και ειδικότερα ζητήματα για αυτοδιοικητικά ζητήματα.

Ο κ. Καλογιάννης, περιέγραψε στους συγκεντρωμένους την ιδιαίτερη βαρύτητα που αποκτά το πρωτόγνωρο και ιστορικό, όπως το χαρακτήρισε, εγχείρημα της συμπαράταξης δημοτικών κινήσεων και μεμονωμένων πολιτών που προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες αλλά  ενώνονται με το προγραμματικό πλαίσιο και το κείμενο της διακήρυξης.

Και σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τις  εκλογές στο Δήμο Λαρισαίων ο επικεφαλής της Συμπαράταξης σημείωσε με νόημα τα εξής:

««Σε συνθήκες κατακερματισμού, η Συμπαράταξη ένωσε και συνεχίζει να ενώνει δυνάμεις της πόλης. Γι αυτό και είμαστε αισιόδοξοι»

Ειδικότερα, επεσήμανε πως «στην  εποχή της μεγαλύτερης και πολύπλευρης κρίσης που διέρχεται η χώρα μας και βιώνει με τραγικό τρόπο η πλειοψηφία των συμπολιτών μας, ο Δήμος μας μπορεί και πρέπει:

να αναπτύξει ένα ουσιαστικό  δίκτυο δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και όχι ελεημοσύνης,

να ενθαρρύνει  τη συμμετοχή, και να αναδειχτεί σε κύτταρο υπεράσπισης και ενδυνάμωσης της δημοκρατίας

να υπερασπίσει τα δημόσια-κοινωνικά αγαθά, τον δημόσιο χώρο

να παίξει  ρόλο καταλύτη σε μια νέα δίκαιη, ισόρροπη και αειφορική ανάπτυξη με γνώμονα την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και όχι το κέρδος των λίγων.

να καταστήσει  την πόλη  τόπο κατοικίας με ποιοτικά χαρακτηριστικά, αλλά και ενεργό κύτταρο κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας. Να ενθαρρύνει και να δημιουργήσει δομές κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.

να  αναβαθμίσει το περιβάλλον και να  βελτιώσει την ποιότητα  ζωής, αποδίδοντας  τους κοινόχρηστους χώρους ελεύθερους και πράσινους στον πολίτη,

να αναδείξει  την πολιτιστική  κληρονομιά και την δημοκρατική, αντιφασιστική ιστορία της πόλης μας

Να πρωτοστατεί στους αγώνες για την υπεράσπιση της δημοκρατίας κ.α.

Μετά την σύντομη ομιλία, ο κ. Καλογιάννης και τα στελέχη της συμπαράταξης άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή τους συγκεντρωμένους να αναφέρονται σε άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Φαλάνη, τα οποία κατεγράφησαν ώστε να ληφθούν υπόψη στη σύνταξη του προγράμματος της Συμπαράταξης, το οποίο θα παρουσιαστεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ιδιαίτερα για τον τρόπο διαμόρφωσης των προτεραιοτήτων που θα θέτει ο Δήμος Λαρισαίων, ο κ. Καλογιάννης επεσήμανε με έμφαση την αναγκαιότητα να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή από την πλευρά των δημοτών στην κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος και γενικότερα στην εμβάθυνση της έννοιας της συμμετοχικότητας στη λήψη των αποφάσεων της δημοτικής αρχής.

Κάλεσμα

Τέλος τα στελέχη της Συμπαράταξης,  απηύθυνα κάλεσμα στους συγκεντρωμένους να παραστούν στην ανοικτή πολιτική εκδήλωση της «Συμπαράταξης», που θα πραγματοποιηθεί στην ερχόμενη Τετάρτη 5 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας.

Στην Τερψιθέα

Στην Τερψιθέα θα βρίσκεται την Πέμπτη ο επικεφαλής της Συμπαράταξης των τεσσάρων αυτοδιοικητικών κινήσεων κ. Απ. Καλογιάννης. Ο υπ. δήμαρχος Λαρισαίων, θα βρίσκεται στις 7 μ.μ. στο καφενείο «Θεοχάρης», όπου θα έχει συνάντηση με  κατοίκους.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ