Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ: Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΙΣ ΛΑΡΙΣΑΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ

kampaniaΗ κρίση, η ύφεση και η ανεργία είναι τα  πρώτα ζητήματα για τα λαρισαϊκά νοικοκυριά. Όμως, πέρα από αυτά, εξίσου σοβαρά είναι και τα προβλήματα της πόλης και της γειτονιάς που ζούμε, καθώς επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα της ζωής μας. Και είναι καιρός να μιλήσουμε σοβαρά γι’ αυτά. Και πρώτα να μιλήσουν οι πολίτες.

Με βάση το σκεπτικό αυτό, η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου και ο Συνδυασμός «Νέα Αρχή» απευθύνονται στους πολίτες του Δήμου Λαρισαίων και ζητούν απευθείας τη γνώμη τους. Η καμπάνια ξεκίνησε ήδη αυτές τις μέρες και σκοπό έχει να δώσει τη δυνατότητα σε όλους  τους δημότες να πουν για πρώτη φορά τη γνώμη τους. Να αναδείξουν τα προβλήματα τους απασχολούν, να προτείνουν λύσεις, να δώσουν ιδέες.

Αξιοποιώντας κυρίως το Διαδίκτυο, αλλά και διανέμοντας ερωτηματολόγια πόρτα – πόρτα, η Ρένα Καραλαριώτου απευθύνεται στους συμπολίτες της ζητώντας γνώμες, ιδέες, απόψεις. Είναι η πρώτη φορά που ένας Συνδυασμός ξεκινά μια ανάλογη διαδικασία. Μέχρι τώρα, όπως επισημαίνουν από το Συνδυασμό της κ. Καραλαριώτου, είναι συνήθως οι υποψήφιοι δήμαρχοι που έρχονται να προτείνουν λύσεις, ενώ οι δημότες είναι απλοί ακροατές. Είναι καιρός να εκφραστούν οι πολίτες, καιρός να αναλάβουμε όλοι την ευθύνη να πούμε πώς θέλουμε να φτιάξουμε τη Λάρισα.

Έτσι, οι πολίτες που θέλουν να δώσουν τη γνώμη τους, μπορούν να το κάνουν μέσα από ειδική πύλη που άνοιξε στο Διαδίκτυο και στη διεύθυνση www.surveymonkey.com/s/LarissaProgram1. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να αποστείλουν ταχυδρομικά τα έντυπα ερωτηματολόγια  που θα λάβουν στο σπίτι τους στη ή και να παραδώσουν οι ίδιοι συμπληρωμένα τα φυλλάδια στη διεύθυνση Μεγάλου Αλεξάνδρου 3, 6ος όροφος, γρ. ΣΤ2.

Σχετικά με την καμπάνια που ξεκινά, η υποψήφια δήμαρχος Ρένα Καραλαριώτου δήλωσε:

«Ασχολούμαι χρόνια με την Αυτοδιοίκηση και προφανώς έχω αντίληψη για τα προβλήματα της Λάρισας. Ωστόσο, αποτελεί βαθιά πεποίθησή μου ότι για να καταρτίσει κανείς συγκεκριμένο στρατηγικό πλάνο, οφείλει πρώτα να ακούσει πολύ προσεκτικά τι έχουν να πούνε οι άνθρωποι που βιώνουν τα προβλήματα στην καθημερινότητά τους. Όταν μιλά κανείς πριν ακούσει, τότε απλά λαϊκίζει και μοιράζει προεκλογικές υποσχέσεις. Εμείς δεν διεκδικούμε τον τίτλο της αυθεντίας. Για εμάς, η εποχή της αοριστολογίας στην πολιτική ζωή του τόπου έχει παρέλθει οριστικά και αμετάκλητα».

«Στόχος μας – συνέχισε η Ρένα Καραλαριώτου- είναι να εισάγουμε ένα νέο ήθος στη Λάρισα, ώστε να υπάρξει επιτέλους στην πόλη πραγματικός διάλογος και συνεννόηση. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε κλειστά γραφεία ή από τις ηγετικές ομάδες των Δήμων, συνήθως είναι αποτυχημένες αφού δεν βρίσκονται σε αντιστοιχία με την κοινωνία. Εμείς θέλουμε να ακούμε πριν μιλήσουμε. Θέλουμε να έρχονται κάθε μέρα  οι πολίτες στο Δημαρχείο και να λένε τη γνώμη τους. Να λένε το παράπονό τους και αυτό να αντιμετωπίζεται αμέσως από έναν καλά οργανωμένο μηχανισμό. Δεν μπορείς να πας πουθενά χωρίς να έχεις πιάσει το σφυγμό και τις ανάγκες της πόλης και των κατοίκων της…».

Η κ. Καραλαριώτου σημείωσε ακόμη ότι η ίδια και οι συνεργάτες της θα φροντίσουν ώστε να φτάσει το φυλλάδιο και να ακούσουν τους πολίτες σε κάθε δρόμο και κάθε γειτονιά. Σημειώνει ότι όλες οι απόψεις θα καταγραφούν και θα επεξεργαστούν για να αποτελέσουν μια πραγματική πυξίδα για τη νέα δημοτική αρχή και καλεί τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες να ανταποκριθούν θετικά και δυναμικά στην προσπάθεια αυτή που είναι μια πολύ ουσιαστική διαδικασία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ