ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

φαρμακαΕνημερωτικές εκδηλώσεις  για το πρόγραμμα διαχείρισης κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων και εναπόθεσης αυτών σε ασφαλή σημεία, πραγματοποιεί ο Δήμος Τυρνάβου. Τις  ενημερωτικές εκδηλώσεις καλούνται να παρακολουθήσουν οι γεωπόνοι και οι αγρότες της περιοχής.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που ανέλαβε ο Δήμος Τυρνάβου. Στο πλαίσιο αυτό αναλαμβάνει την υποχρέωση να ορίσει τα Δημοτικά Διαμερίσματα και τις ημερομηνίες όπου θα διεξαχθούν οι εκπαιδεύσεις των γεωργών και επαγγελματιών ψεκαστών καθώς και των γεωπόνων των καταστημάτων γεωργικών εφοδίων.

Επίσης αναλαμβάνει την υποχρέωση να καθορίσει τα σημεία συλλογής των κενών συσκευασιών εντός της περιφέρειας του καθώς και την συχνότητα συλλογής (2 ή 3 φορές το χρόνο) αυτών. Θα συντάξει δηλαδή το πρόγραμμα συλλογής των κενών συσκευασιών και θα ενημερώνει τους χρήστες των φυτοπροστατευτικών προϊόντων για την ακριβή ημερομηνία και την ακριβή τοποθεσία των σημείων συλλογής.

Ακόμη, ο Δήμος θα προμηθεύει  τις ειδικές σακούλες πολυαιθυλενίου για προσωρινή αποθήκευση των πλυμένων κενών συσκευασιών στα καταστήματα πώλησης γεωργικών εφοδίων του Δήμου Τυρνάβου, τα οποία εν συνεχεία θα έχουν την ευθύνη να παραδίδουν την  σακούλα στους αγρότες-χρήστες.

Συγκεκριμένα θα διεξαχθούν ενημερωτικές συγκεντρώσεις ως εξής:

– Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 7:00μ.μ. στον Τύρναβο στο χώρο του Εμμανουηλείου Πνευματικού Κέντρου.

– Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014 και ώρα 7:00μ.μ. στην Τοπική Κοινότητα Αργυροπουλίου στο χώρο του Κυλικείου.

Εν τω μεταξύ ημερίδες πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στην Δημοτική Κοινότητα Αμπελώνα στο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στην Τοπική Κοινότητα Δαμασίου στο χώρο του Δεληχείου Ιδρύματος.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ