ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΑΣΤΥΝΟΑνακοινώσεις καταδίκης της αστυνομικής βίας σε βάρος εκπαιδευτικών στην Αθήνα, εξέδωσαν το Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ καθώς επίσης και η βουλευτής και υποψήφια περιφερειάρχης Θεσσαλίας Η. Διώτη, ενώ η ΕΛΜΕ Λάρισας

διοργανώνει απόψε συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το ΔΩΛ την ώρα που πρόκειται να φτάσει στη Λάρισα το λεωφορείο με τους συμμετέχοντες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα.

ΤΟ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

Στην ανακοίνωση του Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ αναφέρονται τα εξής:

“Η  Κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους

Καταφεύγει   στον αυταρχισμό και την καταστολή, προκειμένου να επιβάλλει την πολιτική διάλυσης του Δημόσιου Τομέα και της συρρίκνωσης  των Κοινωνικών Αγαθών

Δηλώνουμε ότι οι αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και ο αυταρχισμός δεν θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων.

Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον των εργαζομένων και να σεβαστεί τα δημοκρατικά μας δικαιώματα του συνέρχεσθε και της έκφρασης της αντίθεσης μας στις πολιτικές της. Εμείς θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση τους αγώνες για την ανατροπή αυτών των πολιτικών”.

Η Η. ΔΙΩΤΗ

Με αφορμή το πρωινό όργιο καταστολής ειρηνικής διαμαρτυρίας εργαζομένων σε διαθεσιμότητα, πολλών εξ αυτών από τη Θεσσαλία, έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς και τα επεισόδια στο Σύνταγμα, η υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και βουλευτίνα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Καταγγέλλουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής που δέχτηκαν το πρωί εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες σε διαθεσιμότητα έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τα ΜΑΤ, όπως μας καταγγέλθηκε από τους παραβρισκόμενους, κατέλυσαν με σπρωξίματα και αθρόα χρήση χημικών μία ειρηνική διαμαρτυρία που λάμβανε χώρα έξω από το Υπουργείο, από ανθρώπους που το μόνο που διεκδικούν είναι την επιστροφή στην εργασία τους, αφού σε 20 μέρες, αν δεν απορροφηθούν από κάποιον άλλο φορέα, θα απολυθούν οριστικά.

Η βίαιη απώθηση από τα ΜΑΤ είχε, μεταξύ άλλων, ως συνέπεια το σοβαρό τραυματισμό μίας Λαρισαίας καθηγήτριας, η οποία μάλιστα καίτοι χτυπημένη, προσήχθη στη ΓΑΔΑ, μαζί με άλλα 16 άτομα, 14 εκπαιδευτικούς, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκης, και 2 σχολικούς φύλακες, απ’ όπου αφέθηκαν ελεύθερη λίγη ώρα αργότερα.

Παρόμοιο σκηνικό, με προπηλακισμούς και ρίψη χημικών που είχε ως αποτέλεσμα τη λιποθυμία μιας διαδηλώτριας, επαναλήφθηκε λίγο πριν την πλατεία Συντάγματος, όπου οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα επιχείρησαν να προχωρήσουν με πορεία, προκειμένου να βρεθούν έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Απ’ όλα τα παραπάνω, ένα είναι το συμπέρασμα: η χρεωκοπημένη κυβέρνηση απέδειξε ξανά ότι τρέμει μπροστά στην κοινωνία όταν αυτή συσπειρώνεται και ζητά πίσω τη ζωή της. Απαντά με τρομοκρατία, αυταρχισμό και καταπάτηση ακόμη και αυτού του ίδιου του δημοκρατικού και συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος του συνέρχεσθαι!

Διαμηνύουμε τόσο στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου όσο και στην κυβέρνηση συνολικά ότι οι εργαζόμενοι δεν απειλούνται και δεν τρομοκρατούνται. Διεκδικούν τα δικαιώματά τους και παλεύουν κόντρα στην εξαθλίωση στην οποία θέλουν να τους οδηγήσουν.

Να είναι σίγουροι ότι οι απόπειρες εκβιασμού και “διά του παραδείγματος” τρομοκράτησης των υπολοίπων εργαζομένων και της κοινωνίας, θα φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα: την ακόμη μεγαλύτερη ενδυνάμωση των κοινωνικών αγώνων, μέχρι την τελική νίκη!”

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΛΜΕ
Αξίζει να; σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί της Λάρισας που πρσήχθησαν το πρωί στη ΓΑΔΑ αφέθησαν ελεύθεροι, ενώ και η τραυματισμένη συνάδελφός τους αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες βγήκε από το νοσοκομείο και μαζί με τους συναδέλφους τους επιστρέφουν στη Λάρισα. Με αφορμή την επιστροφή τους η ΕΛΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το ΔΩΛ. Σε ανακοίνωση – κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:
“Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τις νέες και τους νέους, τους δημοκρατικούς πολίτες αυτής της πόλης σήμερα σε συγκέντρωση-συμπαράσταση στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που είναι σε διαθεσιμότητα, οι οποίοι επιστρέφουν στη Λάρισα, μετά απο τη βίαιη, βάρβαρη και απάνθρωπη επίθεση που δέχτηκαν απο τις δυνάμεις καταστολής των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας στην Αθήνα.
Οφείλουμε όλοι να εκδηλώσουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας.Ώρα 7.00 μ.μ μπροστά στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ