Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΝΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΕ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτην πρώτη ειδική της συνεδρίαση, που ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 27ης Φεβρουαρίου, η νεοεκλεγείσα 60μελής Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας ανέδειξε τα νέα όργανα διοίκησης του Τμήματος για την επόμενη τριετία.

Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής αναδείχθηκε ο Γιάννης Βαρνάς, επικεφαλής της παράταξης ‘‘ΔΚΜ-Μαζί για το ΤΕΕ’’, με 34 ψήφους, υπερψηφιζόμενος και από τους αντιπροσώπους της ‘‘Συμπαράταξης Μηχανικών’’. Δεν υπήρξε αντίπαλη υποψηφιότητα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΝωρίτερα με 33 επίσης ψήφους και με την υποστήριξη των δύο πάλι παρατάξεων είχε εκλεγεί πρόεδρος της Αντιπροσωπείας ο Γιώργος Καρτσαφλέκης της ‘‘ΔΚΜ-Μαζί για το ΤΕΕ’’ ενώ ο αντίπαλός του Νίκος Μεταξάς της ‘‘Ανατροπής’’ έλαβε 20 ψήφους, υποστηριζόμενος και από τις παρατάξεις ‘‘ΕλΕΜ-Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί’’, ‘‘Ενεργοί Μηχανικοί’’  και  ‘‘Μηχανικοί της Εκπαίδευσης’’.

Αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας εκλέχθηκε η  Ελένη Μπακούλα  της ‘‘Συμπαράταξης’’ με 33 ψήφους-ήταν μοναδική υποψήφια- και γραμματέας η Δέσποινα Φυτιλή ‘‘ΔΚΜ-Μαζί για το ΤΕΕ’’ επίσης με 33  ψήφους έναντι 20  ψήφων της Λιάνα Αθανασίου της ‘‘ΕλΕΜ’’.

Ακολούθησαν οι ψηφοφορίες για τα μέλη της εννεαμελούς Διοικούσας Επιτροπής, όπου αντιπρόεδρος αναδείχθηκε ο Κώστας Τσαλαπόρτας της ‘‘Συμπαράταξης’’ και γραμματέας ο Κώστας Κουλώτσιος της ‘‘ΔΚΜ-Μαζί για το ΤΕΕ’’ , αμφότεροι με 34 ψήφους και χωρίς αντίπαλες υποψηφιότητες.

Στη Δ. Ε. εκλέχθηκαν επίσης οι Ελένη Σταυροθεόδωρου και ο Αλεξ. Σουφλιάς  της ‘‘ΔΚΜ-Μαζί για το ΤΕΕ’’, ο Γιώργος Γκόγκος της ‘‘Ανατροπής’’, ο Κώστας Ιακωβάκης της ‘‘ΕλΕΜ’’, ο Απ. Ντέρης από τους ‘‘Ενεργούς Μηχανικούς’’ και ο Γιάννης Παναγιώτου της Πανεπιστημονικής. Η Πανεπιστημονική απείχε από όλες τις υπόλοιπες ψηφοφορίες πλην εκείνης για την ανάδειξη των μελών της Δ. Ε.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά την εκλογή του ο νέος πρόεδρος του ΤΕΕ Γιάννης Βαρνάς τόνισε ότι πρωταρχικό μέλημα της νέας διοίκησης θα είναι η υπεράσπιση «των συναδέλφων μηχανικών που υποφέρουν από την κρίση εδώ και μια πενταετία». «Τα προβλήματα είναι πάνω από τις διοικήσεις και τις παρατάξεις», συμπλήρωσε. «Θα συνεχίσουμε με διάθεση συνεργασίας. Θα πάμε όλοι μαζί». Ο πενηντάχρονος πολιτικός μηχανικός που κατάγεται από την Ελασσόνα, αποφοίτησε από το Πολυτεχνείο του ΑΠΘ ενώ έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Κατασκευών. Επί δεκαπενταετία διευθύνων σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας ν. Λάρισας, διαχειριζόμενος σειρά Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Εκλέγεται στα όργανα διοίκησης του ΤΕΕ από το 2004 και κατά τις τελευταίες δύο θητείες, επί έξι χρόνια ήταν πρόεδρος της Αντιπροσωπείας.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ