ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΟΤΟΠΟΥΛΩΝ

kot2Το Φιλοζωικό σωματείο Λάρισας Anim.A.L κατέθεσε σήμερα μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου κατά παντός υπευθύνου, για τον βασανισμό που υπέστησαν κοτόπουλα που βρέθηκαν στο άρμα του Δαμασίου και τα οποία όπως καταγγέλλει το σωματείο στην πλειοψηφία τους βρήκαν τραγικό θάνατο.

Για να στηρίξουν τη μήνυσή τους τα μέλη του σωματείου προσκόμισαν φωτογραφικό υλικό και χρησιμοποίησαν καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων.

Στην ανακοίνωση του σωματείου αναφέρονται τα εξής:

«Απίστευτες σκηνές διαδραματίστηκαν εχθές το βράδυ στο καρναβάλι του Τυρνάβου. Συμφωνα με καταγγελίες στο άρμα της κοινότητας Δαμασίου υπήρχε ένα τεράστιο κλουβί με πολλές μπάλες άχυρο, και πολλές κότες, τις οποίες όταν άναψε το κέφι άρχισαν να πετάνε στον αέρα. Τα δυστυχισμένα ζώα έπεφταν με δύναμη κάτω και μετά ποδοπατήθηκαν ανελέητα μπροστά στα μικρά παιδιά που ήρθαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση.

kot1Είναι αδύνατον να καταλάβουμε πως ο βασανισμός μέχρι θανάτου των άτυχων ζώων εντάσσεται στο αποκριάτικο πνεύμα. Επίσης δεν ξέρουμε αν δόθηκε άδεια για το συγκεκριμένο άρμα, ενώ στο άρθρο 12 του νόμου 4039/2012 αναφέρεται σαφώς ότι απαγορευεται η χρήση κάθε είδους ζώου σε παρελάσεις ενώπιον κοινού.

Το Φιλοζωικό σωματείο Λάρισας Anim.A.L κατέθεσε σήμερα μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου κατά παντός υπευθύνου, προσκομίζοντας το φωτογραφικό υλικό καθώς και καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων. Ας ελπίσουμε αυτή την φορά επιτέλους κάποιος να τιμωρηθεί για αυτόν τον πρωτοφανή σαδισμό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ