LIDL: «ΧΤΙΖΕΙ» ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΚΤΥΟ «ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΩΝ»

lidlΜερίδιο από την πίτα του 1 δισ. ευρώ, στην οποία υπολογίζεται η αξία της συνολικής αγοράς άρτου στην Ελλάδα, διεκδικεί η Lidl Hellas, η οποία μετά από 15ετή “quiet period”, όπως λένε και οι ξένοι, αποφάσισε να κοινοποιήσει τα μελλοντικά της σχέδια…

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους το μέλος της διοίκησης της Lidl Hellas Στράτος Δημητριάδης γνωστοποίησε ότι η αλυσίδα δρομολογεί τη λειτουργία “ζεστών γωνιών” (εγκαταστάσεων περάτωσης έψησης) σε όλα τα καταστήματά της (πάνω από 220), από τα 36 που το διαθέτουν αυτό ήδη.

Μέσω αυτής της κίνησης θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Lidl, στις αρχές του 2015, οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί η επένδυση, θα έχει το μεγαλύτερο κλειστό δίκτυο αρτοποιείων στην Ελλάδα.

Στην υλοποίηση αυτού του στόχου θα κατευθυνθεί και σημαντικό μέρος από τις επενδύσεις ύψους 130 εκατ. ευρώ που δρομολογεί φέτος η εταιρεία, όπως σημείωσε ο κ. Δημητριάδης. Για να συμπληρώσει ότι από την επέκταση σε αυτήν τη δραστηριότητα θα υπάρξει αύξηση στο προσωπικό της: από 4.002 εργαζόμενους που έχει σήμερα στο τέλος του έτους θα αριθμεί 4.280.

Αυτό, σε συνδυασμό με τις νέες επενδύσεις ύψους 130 εκατ. ευρώ για τη φετινή χρονιά, την αντίστοιχη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της στα τέλη του 2013 και τις επενδύσεις άνω του 1 δισ. ευρώ που έχει υλοποιήσει από την έλευσή της στην Ελλάδα, είναι σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη η απόδειξη ότι η εταιρεία δεν ήρθε στην Ελλάδα να… πάρει τον αφρό και να φύγει.

Αντιθέτως όλα αυτά επιβεβαιώνουν, σύμφωνα με τον ίδιο, την πρόθεση της αλυσίδας να συνεχίσει να επενδύει στη χώρα, και να στηρίζει όπως είπε και την ελληνική παραγωγή. Όπως ανέφερε, το 52% του τζίρου της προέρχεται από ελληνικά προϊόντα, ενώ σημείωσε ότι η εταιρεία συνεργάζεται με 5.000 προμηθευτές(εγχώριους και ξένους), το 15% των 900 κωδικών που διαθέτει μέσα από τα καταστήματα της είναι επώνυμα και το 85% προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.

Η αλυσίδα, μοναδική hard discount στη χώρα, είδε τις πωλήσεις της σε αξία στην εξαετία της κρίσης να παραμένουν σταθερές (1,3 δισ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ), με τον όγκο των πωλήσεών της να «τρέχει» με +8%, όπως είπε ο κ. Δημητριάδης, ο οποίος εκτίμησε ότι η Ελλάδα χωράει και άλλον παίκτη hard discount.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική της εταιρείας σχετικά με τις αμοιβές των εργαζομένων της και τις εργασιακές σχέσεις, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι ο κατώτατος μισθός πλήρους απασχόλησης είναι 1.119 ευρώ μικτά, ενώ ένας υπάλληλος part time της Lidl (σ.σ. τα 2/3 του προσωπικού της είναι τετράωρης απασχόλησης) αμείβεται, όπως είπε, όσο κάποιος που εργάζεται οκτάωρο σε κάποια άλλη εμπορική επιχείρηση.

euro2day.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ