ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ

oikoltesΜε αφορμή το ατυχέστατο περιστατικό που αφορά την απόφαση απέλασης ανήλικου αλλοδαπού μαθητή, σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιευμάτων του τοπικού Τύπου, η Περιφερειακή κίνηση «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ – Ανοικτή Αλληλέγγυα Παρέμβαση», εκφράζει την απόλυτη διαφωνία της με την διαδικασία που ακολουθήθηκε και καλεί τις αρμόδιες αρχές

να ανακαλέσουν την απόφασή τους, ώστε να δοθεί στον υπό απέλαση ανήλικο μαθητή η δυνατότητα να τελειώσει τις σπουδές του στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τις βασικές αρχές του κοινοτικού και διεθνές δικαίου, δεν πρέπει να παρεμποδίζεται η πρόσβαση στην εκπαίδευση και στις υπηρεσίες υγείας σε κανέναν συνάνθρωπό μας ανεξάρτητα αν διαμένει νόμιμα ή όχι σε μια χώρα.

Ο έφηβος μαθητής από τη γειτονική μας χώρα, την Αλβανία, ο οποίος έχει εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, θα έπρεπε να έχει το δικαίωμα της απόκτησης άδειας διαμονής για διάφορους λόγους, αλλά μάλλον ατυχείς συγκυρίες του στέρησαν αυτή τη δυνατότητα.

Σήμερα, πέφτει θύμα μιας αυστηρής εφαρμογής της νομοθεσίας που στέκεται στο γράμμα και όχι στο πνεύμα του νόμου, και αυτό έχει οδυνηρές επιπτώσεις για τον ίδιο.

Το θέμα αυτό πρέπει να διευθετηθεί άμεσα και, ως εκ τούτου καλούμε τους επικεφαλής όλων των συνδυασμών που πρόκειται να συμμετάσχουν στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές αλλά και τους επικεφαλής υποψηφίους για τον Δήμο Λαρισαίων στην χωρική ενότητα του οποίου ανήκει το σχολείο όπου φοιτά ο αλλοδαπός μαθητής, να πάρουν θετική θέση για το θέμα, ειδάλλως οποιαδήποτε  άλλη  τους στάση δεν μπορεί παρά να εκληφθεί ως υποκρύπτουσα σκοπιμότητες,  και να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να αρθούν οι νομοθετικές αντιφάσεις, προσαρμόζοντας την ελληνική νομοθεσία στο κοινοτικό και διεθνές δίκαιο. Αναμένουμε.

 

 

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

           ( Ανοικτή Αλληλέγγυα Παρέμβαση)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ