ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ Γ. ΜΠΑΡΤΖΩΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

μπαρΜε έντονη διάθεση λαϊκισμού που αγγίζει τα όρια του επικίνδυνου, ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας Γ. Μπαρτζώκης επισκέφθηκε τον ΟΑΕΔ όχι για να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία και για τις ανάγκες των ανέργων, αλλά για να παίξει με τον πόνο όλων εκείνων που αναζητούν και δεν βρίσκουν δουλειά.

Και αν σε άλλες εποχές αυτά που ανακοίνωσε θα προκαλούσαν ατελείωτο γέλιο, σήμερα με το 60% των νέων άνεργους οι θέσεις του Γ. Μπαρτζώκη, εξοργίζουν λόγω της επικινδυνότητάς τους.

Μια ματιά στα όσα ανέφερε είναι αρκετή για να διαπιστωθεί η επικινδυνότητη των όσων λέει:

-Μιλάει για «νέο πρόγραμμα συνεργασίας ιδιωτικής επιχειρηματικότητας και  του Δήμου Λαρισαίων με σκοπό την πρόσληψη  υπαλλήλων μόνο από Λαρισαίους  δημότες στις καινούργιες μικτές δημοτικές-ιδιωτικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες».

Τώρα τί επιχειρήσεις είναι αυτές και πώς θα τις στήσει είναι να απορεί κανείς…

-Μιλάει επίσης για «πρόσληψη 200 νέων δημοτικών υπαλλήλων στις 6 νέες καινούργιες δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου για κάλυψη των νέων δραστηριοτήτων του  Δήμου: i) κοινωνική μεταφορά, ii)τέσσερα κοινωνικά SUPER MARKET, iii)κοινωνικό ξενοδοχείο- ξεναγούς, iv)αποχυμωτήριο στη Γιάννουλη, v)Μύλος δημητριακών, vi Εμπορικά κέντρα».

Αυτό πλέον δεν θα είναι δήμος θα είναι επιχειρηματικός όμιλος που σιγά – σιγά θα μπει στο χρηματιστήριο… Δυστυχώς όμως αυτά που υπόσχεται δεν γίνονται.

-Μιλάει για «Την άμεση πρόσληψη  400 νέων συμβασιούχων δίμηνης απασχόλησης  στις διευθύνσεις  πρασίνου και καθαριότητας, λόγω της μεγάλης ανεργίας που επικρατεί στην πόλη μας και της ασφυκτικής πίεσης που έχουμε από άνεργους συμπολίτες μας με  διαπαραταξιακές προτάσεις των δημοτικών παρατάξεων που ενδιαφέρονται για αυτές».

Το ρουσφέτι και ο εμπαιγμός σε όλο τους το μεγαλείο. Παράλληλα δεν μας λέει τι θα γίνει μετά το δίμηνο

Μιλάει επίσης για «την διασύνδεση του ιδιωτικού κλάδου των  καταστημάτων καφέ και  εστίασης  της  πόλης με το Δήμο Λαρισαίων, έτσι ώστε να προσλάβουν μόνο Λαρισαίους δημότες και σε αντάλλαγμα να έχουν μπόνους τη μείωση των τελών  κατά 30 % που  πληρώνουν στον  δήμο  για  τα  τραπεζοκαθίσματα ,με αποτέλεσμα οι  πολίτες  μας  να  βρίσκουν  δουλειά  και  οι καταστηματάρχες  να  έχουν  μείωση  σε  ένα  από  τα  πολυάριθμα  έξοδα  τους».

Άλλο ένα μεγαλόπνοο σχέδιο για γέλια και για κλάματα. Πάλι καλά που δεν μας είπε ότι θα βάλει τείχη γύρω από τη Λάρισα για να πληρώνουν οι επισκέπτες φόρο όταν έρχονται να πιουν καφέ…

-Προτείνει «Συνεργασία  του Δήμου Λαρισαίων   με  τον  ΟΑΕΔ  έτσι  ώστε  άνεργοι  πολίτες να παίρνουν  μέρος  σε  σεμινάρια  επιμόρφωσης  η  ένταξής  τους  σε  διάφορα  τμήματα  διαφόρων  ειδικοτήτων  έτσι  ώστε  η  εύρεση  εργασίας  και  η  ένταξή  τους  σε  κάποιο  πόστο  να  είναι  πιο  εφικτή».

Φαίνεται ότι ξεχνά ποιος είναι ο ρόλος του ΟΑΕΔ και μάλλον δεν γνωρίζει ή αποκρύπτει σκόπιμα τις διαδικασίες για τα σεμινάρια επιμόρφωσης.

-Μιλά επίσης για «Συνεργασία με τα ΚΕΚ τις πόλης  μας  έτσι  ώστε  πολύ άνεργοι  συμπολίτες  μας  να  μπορούν  να  ενημερώνονται  και να  συμμετέχουν  άμεσα  σε  επιδοτούμενα  προγράμματα  που θα τους  βοηθάνε  και  χρηματικώς  και με  επιπλέον  επιμόρφωση. ¨

Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια…

-Υπόσχεται» κίνητρα για όλους τους επαγγελματίες που προσλαμβάνουν πολίτες να  έχουν επιστροφή από τα δημοτικά τέλη σε ποσοστό 15 %  (θα  γίνεται  έλεγχος  και  για  όσο  χρονικό  διάστημα  υφίσταται ο υπάλληλος στην θέση του, τους  αντίστοιχους μήνες ο επαγγελματίας θα έχει μείωση από τα δημοτικά τέλη) η  έκπτωση θα παύει με την απόλυση του εργαζόμενου».

Είδατε πόσο εύκολο είναι να αντιμετωπιστεί η ανεργία; Κάνεις σε κάποιον έκπτωση 10 -15 ευρώ στα τέλη και αυτός προσλαμβάνει αμέσως υπάλληλο. Μεγάλο κίνητρο και μάλλον πρέπει να το υιοθετήσει όλη η Ευρώπη.

Και η πρόταση των προτάσεων: ΑΝΑΠΤΥΞΗ και στήριξη ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ  που δημιουργούνται σε χώρους των συνοικιών, με τη δημιουργία στα πλαίσια εποχιακών περιόδων χώρων αναψυχής και εμπορικών δραστηριοτήτων που συνάδουν με την εκάστοτε χρονική περίοδο όπως Χριστούγεννα, Απόκριες, Πάσχα, Καλοκαιρινών δραστηριοτήτων, με τη αποκλειστική ενασχόληση Λαρισαίων δημοτών με επίδειξη εγγραφής από το δημοτολόγιο».

Ουδέν σχόλιον…

Τέλος υπόσχεται «Πρόσληψη μόνο Λαρισαίων καλλιτεχνών στα ανοικτά σχολεία πολιτισμού κάθε συνοικίας  που δημιουργούμε  που έχουν αποδείξει την κλίση και την όρεξη τους για εργασία ανάδειξης του Πολιτισμού της πόλης μας».

Καλά δεν του είπε κανείς ότι ο πολιτισμός δεν έχει σύνορα;

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ