ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ»

agiaΤην Κυριακή 16 Μαρτίου έγινε το ξεκίνημα της Ριζοσπαστικής Κίνησης Αγιάς με την παρουσίαση της διακήρυξής της και τη συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής. Κατά την εκδήλωση έκανε εισήγηση για το ρόλο και τη στόχευση της κίνησης ο επικεφαλής Χρήστος Ρουκάς ενώ ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στους παρευρισκόμενους και στο συντονιστικό της κίνησης.

Η Ριζοσπαστική Κίνηση Αγιάς θα  πραγματοποιήσει παρόμοιες εκδηλώσεις σε πολλά χωριά του καλλικρατικού δήμου Αγιάς με σκοπό τη διεύρυνση του συντονιστικού με άτομα από όλες της περιοχές του δήμου.

Τη συντονιστική επιτροπή της Κίνησης απαρτίζουν οι:

Χρήστος Ρουκάς, Μαρία Βούλγαρη, Βίκυ Τολιάτου, Γιώργος Δαλδάς, Ρένος Πετρούλης, Γιάννης Πουρέγκας.

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Στη διακήρυξη που παρουσιάστηκε αναφέρονται τα εξής:

«Η Ριζοσπαστική Κίνηση Αγιάς είναι μια κίνηση που αντιμάχεται τον αυταρχικό νεοφιλελευθερισμό που έχει επιβληθεί στη χώρα μας και με τις μνημονιακές πολιτικές την οδηγεί σε κοινωνική καταστροφή, με τον κόσμο σε απόγνωση και την τοπική αυτοδιοίκηση σε μαρασμό.

Είμαστε πολίτες του δήμου μας που διεκδικούμε: ένα δήμο συμμετοχικό, κοινωνικό, οικονομικά αυτοδύναμο, ένα δήμο σύγχρονο, καινοτόμο, ορθολογικό, οικολογικό, ευέλικτο, αποτελεσματικό. Ένα δήμο που θα είναι κύτταρο δημοκρατίας και πολιτισμού, εχθρός του ρατσισμού και του φασισμού. Ένα δήμο που θα στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση ενάντια στα μέτρα διάλυσης (μείωση μισθών, διαθεσιμότητες, απολύσεις κλπ). Θα εξασφαλίζει ποιοτικό και φθηνό νερό σε όλους τους κατοίκους του δήμου, απαλλαγμένο από χαράτσια. Διεκδικούμε επίσης, μια δημοτική αρχή που θα εργάζεται για την ανάπτυξη της περιοχής στον πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία) και τον τουρισμό, που θα υπηρετεί τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι τις αγορές. Μια δημοτική παράταξη που θα αγωνίζεται για την εξασφάλιση των βασικών ατομικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, όπως παιδεία, υγεία, εργασία, υγιεινό περιβάλλον, για την ανάδειξη και την προστασία της τοπικής ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομίας του τόπου μας. Στόχος μας είναι ο μετασχηματισμός της Καλλικρατικής αυτοδιοίκησης σε μια πραγματικά αποκεντρωμένη εξουσία με λαϊκή συμμετοχή. Το αυτοδιοικητικό μας πρόγραμμα θα αποτελεί τον άξονα για πλατιά εκλογική συνεργασία, η οποία δεν μπορεί να αφορά μνημονιακές πολιτικές ούτε βέβαια και τους υποστηρικτές τους. Απευθυνόμαστε λοιπόν, σε κάθε πολίτη καλής θέλησης του δήμου μας. Σε όσους θέλουν να αγωνιστούν μαζί μας, για μια ριζοσπαστική αλλαγή στο δήμο Αγιάς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ