Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

oikoltesΗ περιφερειακή κίνηση «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ – Ανοικτή Αλληλέγγυα Παρέμβαση» διακηρύσσει ότι αποστρέφεται κάθε μορφή ρατσιστικής συμπεριφοράς, κάθε μορφή βίας και κάθε προσπάθεια απομόνωσης κοινωνικών ομάδων.

Για την «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ» δεν υπάρχει πολιτισμικά άρχουσα και κυρίαρχη τάξη, αλλά αντίθετα όλοι οι άνθρωποι χαρακτηρίζονται από τα ίδια δικαιώματα. Στο πλαίσιο αυτό απορρίπτουμε την ξενοφοβία και τη μισαλλοδοξία, φαινόμενα υπεύθυνα για το αιματοκύλισμα των χωρών αλλά ακόμη και των τοπικών κοινωνιών. Απορρίπτουμε την ανοχή στα ναυάγια προσφύγων, με τελευταίο αυτό που συνέβη στην θαλάσσια περιοχή της Λέσβου πριν λίγες ημέρες. Απορρίπτουμε τον ρατσισμό στην καθημερινότητά μας, όπως η περίπτωση της επίθεσης εναντίων ιδιοκτήτων μικρού εμπορικού καταστήματος στη Λάρισα ή αυτή του οδηγού του ΟΑΣΘ, που αρνήθηκε την παροχή υπηρεσίας και που ο ίδιος υποχρέωσε δύο αφρικανικής καταγωγής επιβάτες να αποβιβαστούν από λεωφορείο του Οργανισμού. Απορρίπτουμε τέλος την περιθωριοποίηση πληθυσμιακών ομάδων όπως οι Ρομά και την στοχοποίησή τους λόγω στερεοτυπικών αντιλήψεων.

 

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, όσοι χαρακτηρίζονται διαφορετικοί για οποιοδήποτε λόγο, για την «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ», μπορούν να αποτελέσουν πλούτο και όχι απειλή. Γι’ αυτό, πρέπει να αναληφθούν αποτελεσματικές δράσεις ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, ώστε αυτοί να αναπτύξουν δημιουργικά τις δυνατότητές τους και να διασφαλισθούν οι προϋποθέσεις αρμονικής συνύπαρξης.. Η «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ» είναι εδώ, για να στηρίξει και να υποστηρίξει την εφαρμογή της νομοθεσίας, να βοηθήσει θεσμικά στην εξάλειψη ρατσιστικών φαινομένων στην περιοχή της Θεσσαλίας, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ειρηνική ανάπτυξη της Θεσσαλίας χωρίς διακρίσεις.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ