ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΑΙΣΘΗΤΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΓΟΡΙΟΥ

91Μετά από μόλις τρεις δόσεις ενός πειραματικού φαρμάκου, ο  Josh Hardy – του οποίου οι γονείς έπρεπε να κάνουν μια εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης για να πάρει το φάρμακο – κάθεται, διαβάζει τα μαθήματά του, και παίζει επιτραπέζια παιχνίδια με τα αδέλφια του και  τη μητέρα του…

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Josh ήταν τόσο άρρωστος που μετά βίας μπορούσε να πει μερικές λέξεις. Είχε καρδιακή και νεφρική ανεπάρκεια, και έφτυνε αίμα πολλές φορές την ώρα. Η οικογένειά του, άγρυπνη δίπλα του στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Μέμφις.

Ο Josh πήρε τρεις δόσεις του φαρμάκου brincidofovir, την Τετάρτη, το Σάββατο, και την Τρίτη, και οι εξετάσεις  έδειξαν ότι το επίπεδο του αδενοϊού στο αίμα του έπεσε 250.000 σε 367 αντίγραφα ανά χιλιοστόλιτρο.

“Περιμένουμε ότι θα είναι έξω από τον οργανισμό του μέχρι την Τρίτη,”  είπε η μητέρα του, Έιμι Χάρντι, την Παρασκευή. “Έμεινα έκπληκτη με την αποτελεσματικότητα αυτού του φαρμάκου.”

Πριν τη λήψη του brincidofovir, ο Josh πάλευε για τη ζωή του. Ο αδενοϊός κατέστρεφε το ανοσοποιητικό του σύστημα, ήταν ευάλωτος από τη θεραπεία για τον καρκίνο, και το μόνο διαθέσιμο αντιικό φάρμακο για τη θεραπεία του δεν δούλευε.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, η Chimerix, η εταιρεία που κατασκευάζει το brincidofovir, αρνήθηκε να δώσει στον  Josh το πειραματικό φάρμακο. Όμως, μετά από ρεπορτάζ του CNN και την έντονη πίεση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Chimerix και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων αποφάσισαν να δώσουν το φάρμακο στον Josh και σε άλλους ασθενείς που το έχουν ανάγκη.

Cnn.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ