ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗ Χ.Α. Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ

xrysiavgi507Επικίνδυνες για τη δημοκρατία, αλλά και το δήμο Λαρισαίων θέσεις σχετικά με τη Χ.Α., εξέφρασε στην εφημερίδα “Ελευθερία”, ο επικεφαλής της «Ταυτότητας Πόλης» Γ. Μπαρτζώκης που στο βωμό της προσέλκυσης κάποιων ψηφοφόρων, αμφισβητεί ακόμη και τις αποφάσεις της δικαιοσύνης για την καταδίκη κορυφαίων στελεχών της ναζιστικής οργάνωσης.

Ο κ. Μπαρτζώκης ο οποίος θέλει να γίνει δήμαρχος σε ένα δήμο που γνώρισε για τα καλά τη θηριωδία του ναζισμού δηλώνει ανερυθρίαστα τα εξής:

«Η καταγραφή που εγώ έχω κάνει είναι ότι οι προσωρινές κρατήσεις σχεδόν του συνόλου των βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι υπερβολικές και ύποπτες για τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματός μας.

Η Δημοκρατία δεν έχει καμία ανάγκη για εκδίκηση και φυσικά δεν φοβάται, μόνο υπομένει και προχωρά. Η προσπάθεια ενοχοποίησης ενός κόμματος του 10% του ελληνικού λαού και η δημιουργία της εντύπωσης ότι όλοι έχουν συστήσει μία μεγάλη εγκληματική οργάνωση είναι τελείως μα τελείως λανθασμένη. Οι συσχετίσεις 30 ξέχωρων δικογραφιών που περιέχουν παράνομες πράξεις από μία κεντρική και συμπαγή ηγετική κίνηση για την διάπραξη των εγκλημάτων, όπως κατηγορήθηκαν θέλει σαφέστατες και απτές αποδείξεις στο δικαστήριο, οι οποίες είναι αμφίβολο αν θα βρεθούν».

Και σαν να μην έφταναν αυτά μας λανσάρει και την ιδεολογία της Λάρισας λέγοντας ακόμη πιο τρελά πράγματα:

«Για εμάς, την «Ταυτότητα Πόλης», ένα κίνημα των ενεργών νοικοκυραίων πολιτών χωρίς ιδεολογική χροιά της Αριστεράς ή Δεξιάς, αλλά με γνώμονα την ιδεολογία της Λάρισας πρωτεύον είναι η συγκρότηση ενός λαρισινού προγράμματος για τους δημότες μας ό,τι χρώμα και εάν έχουν. Καλέσαμε ήδη ειδικά την κεντρώα και κεντροδεξιά πτέρυγα των υποψήφιων δημάρχων να κάνουμε ένα κοινό μέτωπο με ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο με κοινό πρόγραμμα όλων των θέσεών μας για να μην χαθεί ο δήμος από αυτές τις δυνάμεις και πέσει σε ρεβανσιστικές δημοτικές αρχές που είναι στην αντιπολίτευση χρόνια και αναμένουν άτακτα να την καταλάβουν, χωρίς να γνωρίζουμε την πορεία της πόλης μας.

Η πρότασή μου αυτή όμως δεν βρήκε ανταπόκριση στους άλλους υποψήφιους δημάρχους, εκ των πραγμάτων όμως θα την επιβάλει ο β’ γύρος και μέσα σ’ αυτές χωράνε όλοι και όλα τα προγράμματα». Αλλά είπαμε δεν φταίει αυτός φταίμε εμείς που τον στείλαμε στο δημοτικό συμβούλιο…

ΧΑΔΙΑ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ

Εν τω μεταξύ απαντώντας στην ίδια ερώτηση της εφημερίδας ο δήμαρχος ακολούθησε την πάγια τακτική του απέναντι  στη Χ.Α. αποφεύγοντας να την καταδικάσει, αν και απορρίπτει το ενδεχόμενο συνεργασία μαζί της. Ειδικότερα επισημαίνει τα εξής:

«Οι θέσεις για τη Χρυσή Αυγή έχουν διατυπωθεί με σαφήνεια και στο παρελθόν, και μάλιστα με ξεκάθαρο τρόπο. Η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλης ούτε στοχοποιούν, ούτε ποινικοποιούν καμία άποψη, δεχόμενοι ότι η ελευθερία της σκέψης είναι απαραβίαστη. Είναι όμως αμείλικτοι απέναντι σε κάθε παράνομη συμπεριφορά και στη χρήση βίας για την επιβολή απόψεων. Όλες οι παραβατικές συμπεριφορές πρέπει να αντιμετωπίζονται με αποφασιστικότητα από τη συντεταγμένη πολιτεία. Επίσης η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος δεν αποδέχονται καμία συζήτηση – πολλώ δε μάλλον πράξη – που να αντιβαίνει στις διατάξεις του ελληνικού Συντάγματος, αλλά και να θέτει εν αμφιβόλω την επιβολή της συνταγματικής νομιμότητας.

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή σε τοπικό επίπεδο στο οποία αναφέρεστε, δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ούτως ή άλλως εξ όσων γνωρίζουμε η Χρυσή Αυγή δεν συνεργάζεται με κανέναν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ