ΚΡΟΥΣΜΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΥ ΙΟΥ ΕΜΠΟΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ

ebola-outbreak-deadly-virus.siΟ θανατηφόρος ιός Έμπολα έκανε την εμφάνισή του και στον Καναδά, καθώς άτομο προερχόμενο από την Αφρική βρέθηκε να παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα. Ο ιός έχει ήδη σκοτώσει 59 άτομα στη Δυτική Αφρική…

Το υπουργείο Υγείας στην επαρχία Saskatchewan του Καναδά δήλωσε ότι ένα άτομο έχει τεθεί σε απομόνωση, με τα αποτελέσματα των δοκιμών να αναμένονται την Τρίτη. Η οικογένεια του ασθενούς παραμένει σε καραντίνα.

Ο Δρ Denise Werker, αναπληρωτής επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της επαρχίας, αρνήθηκε να πει πόσο καιρό ο άνθρωπος βρισκόταν στην Αφρική, αλλά είπε ότι αρρώστησε μετά την επιστροφή του στον Καναδά.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για τους κινδύνους εξάπλωσης της επιδημίας εξαιτίας της κινητικότητάς της – τόσο ανάμεσα στους ανθρώπους όσο και στα ζώα.

Ο ιός Ebola σκοτώνει 25–90% των ατόμων που έχουν μολυνθεί, και κανένα εμβόλιο ή θεραπεία δεν είναι διαθέσιμα.

Τα συμπτώματα του είναι υψηλός πυρετός και μυϊκοί πόνοι, αδυναμία, εμετός και διάρροια. Στη συνέχεια, τα όργανα καταρρέουν, προκαλώντας ασταμάτητη αιμορραγία. Ο ιός ονομάζεται «μοριακός καρχαρίας» σε δημοσιεύσεις για την υγεία.

Η μετάδοση στον άνθρωπο μπορεί προέρχεται από τα άγρια ​​ζώα ή από την άμεση επαφή με μολυσμένο ανθρώπινο αίμα, κόπρανα ή ιδρώτα, ή με τη σεξουαλική επαφή και τον  απροστάτευτο χειρισμό μολυσμένων πτωμάτων.

Κατά την τελευταία επιδημία του ιού Έμπολα, το 2012, στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, μολύνθηκαν  62 άτομα, και 34 από αυτά πέθαναν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ