ΑΣΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΑΞΙΜΕ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Παιδής

xarakopoulos Συγκρατημένη ικανοποίηση για το κείμενο που θα έλθει στη Βουλή και θα ρυθμίζει το θέμα του γάλακτος εξέφρασε προχθές ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Χαρακόπουλος, μετά τη σύσκεψη που έγινε σε κυβερνητικό επίπεδο, λέγοντας ότι με το κείμενο που πάει στη Βουλή αποφεύγονται τα χειρότερα.

Τι άλλαξε όμως στο κείμενο σε σχέση με το αρχικό για το οποίο ο Λαρισαίος υπουργός είχε σηκώσει παντιέρα;

Απολύτως τίποτα λέμε εμείς αφού:

Ικανοποιείται το αίτημα της τρόικας και των καρτέλ για απάλειψη του όρου φρέσκο γάλα το οποίο δεν θα υπάρχει πλέον στην αγορά και θα αντικατασταθεί από το γάλα ημέρας με διάρκεια έως δύο ημέρες το οποίο όλοι γνωρίζουν όλοι πολύ καλά ότι είναι ασύμφορο να παραχθεί και να διακινηθεί λόγω του μεγάλου αριθμού επιστροφών σε χαμηλή και εύκολα προσβάσιμη από το λαό τιμή.

Από εκεί και πέρα θα έχουμε το παστεριωμένο γάλα το οποίο θα έχει διάρκεια από 5 και πλέον ημέρες και για την ποιότητα του οποίου κανείς δεν θα μπορεί να εγγυηθεί. Με τέτοιο γάλα θα μπορούν να κατακλύσουν την ελληνική αγορά τα ξένα καρτέλ που το εξασφαλίζουν σε πολύ χαμηλές τιμές παραγωγού λόγω των συνθηκών και των κανόνων που ισχύουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης και των Βαλκανίων.

Η διακίνηση αυτού του γάλακτος στην εγχώρια αγορά είναι βέβαιο ότι θα σημάνει το τέλος της ελληνικής αγελαδοτροφίας.

Φυσικά έχουμε και τη «μεγάλη αλλαγή» το γάλα υψηλής παστερίωσης θα λέγεται γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας, λες και η λέξη παστερίωση δεν σημαίνει θερμική επεξεργασία.

Αυτή είναι λοιπόν η εικόνα για το γάλα και αυτές είναι οι ρυθμίσεις που προωθούνται στη Βουλή. Τώρα πού τις είδε τις βελτιωτικές κινήσεις ο κ. Χαρακάπουλος και οι λοιποί αντιδρώντες «αντάρτες των ρηχών νερών», θα σας γελάσω.

Αλλά ένα είναι βέβαιο ότι επειδή όλοι αυτοί θέλουν να παραμείνουν γαντζωμένοι στην καρέκλα τους και να το παίζουν και ήρωες και αντιστασιακοί δεν θα μας ξεγελάσουν. Σύντομα όταν θα αρχίσει το ξεκλήρισμα των αγελαδοτρόφων της χώρας, η αύξηση της ανεργίας στο γαλακτοκομικό κλάδο, θα κληθούν να δώσουν μαζί με όλους που σήμερα πανηγυρίζουν για τη δήθεν μείωση των τιμών του γάλακτος εξηγήσεις στον ελληνικό λαό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ