ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΜΥΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ

BIBL1 (Αντιγραφή)To 3o Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα με τη συμπαράσταση και τη συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας Παιδικού Βιβλίου διοργάνωσε μια εκδήλωση με αφήγηση του κλασσικού παραμυθιού, «Ο γενναίος Ραφτάκος» για τους μαθητές των Α, Β και Γ τάξεων και για τους μαθητές ΣΤ΄ τάξης μια πρώτη μύηση στην τέχνη της βιβλιοδεσίας με τη  δημιουργία ενός βιβλίου. 

Η αφήγηση με τίτλο «Ο γενναίος Ραφτάκος»  πραγματοποιήθηκε  από την Ειρήνη Καισούδη – Ζιαβλιάκη, αφηγήτρια παραμυθιών γνωστή και ως Λεξουφάντρα.

BIBL2 (Αντιγραφή)Μέσα από ένα εξαιρετικό και απολαυστικό συνδυασμό παράστασης-αφήγησης  με  εντυπωσιακή εκφραστικότητα λεκτική και μη, της αφηγήτριας,  γνώρισαν οι μικροί μαθητές την ομορφιά και την αξία των παραμυθιών. Η παράσταση αφύπνισε τη φαντασία των παιδιών και  τους έδωσε την ευκαιρία  να ταξιδέψουν στον υπέροχο κόσμο των παιδικών βιβλίων.

Στη συνέχεια η Ειρήνη Καισούδη – Ζιαβλιάκη  αξιοποιώντας την εμπειρία της ως βιβλιοδέτρια μύησε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς  της ΣΤ τάξης στα μυστικά της βιβλιοδεσίας και με πολύ μεράκι ο κάθε ένας τους έφτιαξε το δικό του βιβλίο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ