ΧΩΡΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

απεργiaΑύριο οι απεργιακές συγκεντρώσεις Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΛ στη Λάρισα

Η Ενωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς και Εύβοιας  συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε για σήμερα από τις 6 π.μ. έως αύριο στις 6 π.μ. η ΠΟΕΣΥ σε όλα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτών των αποφάσεων σήμερα δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων, δεν θα αναρτηθούν στις ενημερωτικές σελίδες ειδήσεις, άρθρα, σχόλια και αύριο δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες. Η κινητοποίηση γίνεται σήμερα για να μπορέσουν να καλυφθούν οι αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Για τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση η διοίκηση της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς και Εύβοιας σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

“Οι εργαζόμενοι στην Ενημέρωση, μετά και την ψήφιση του μνημονιακού
πολυνομοσχεδίου, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους εργαζόμενους και διεκδικούμε το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, στην εργασία, τη δημοκρατία και την ελεύθερη Ενημέρωση.

Ήδη ο χώρος της Ενημέρωσης έχει πληρώσει βαρύ τίμημα τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, με την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων (απολύσεις, ανασφάλιστη εργασία, γενίκευση ατομικών συμβάσεων, επισφάλεια εργασίας και μαρασμό των ασφαλιστικών Ταμείων) αλλά και με το “μαύρο” στην ΕΡΤ.

Έχει δείξει όμως και τη δύναμη της αντίστασης και του αγώνα με άλλα
μέσα. Η ΕΡΤ συνεχίζει να εκπέμπει και οι εργαζόμενοι της να αντιστέκονται,
συνεχίζοντας τον αγώνα.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί όλες και όλους τους δημοσιογράφους και τους άλλους
εργαζόμενους στο χώρο της Ενημέρωσης, να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργία της 8ης Απριλίου.

Λέμε “ΟΧΙ”:

στη μετατροπή μας σε σύγχρονους δούλους,

στο τελειωτικό χτύπημα στα Ταμεία μας,

στη μετατροπή της χώρας σε «ειδική οικονομική ζώνη», στην καταβαράθρωση της αξιοπρέπειας μας.

Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕν τω μεταξύ αύριο Τετάρτη 9 Απριλίου στο πλαίσιο της απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ το Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους δημοσίους υπαλλήλους του νομού να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση αλλά και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου. Ο πρόεδρος του Ν.Τ. Δ. Παπαποστόλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα ανέφερε τα εξής για την αυριανή κινητοποίηση:

“Το πολυνομοσχέδιο , το οποίο ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή,  βυθίζει ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια.

Η κυβέρνηση  ετοιμάζει μέσω της ‘’αξιολόγησης’’ μια δεξαμενή δεκάδων χιλιάδων προς απόλυση υπαλλήλων, απελευθερώνει τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, προχωράει σε νέες μειώσεις στις συντάξεις, διαλύει ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος.

Συνεχίζεται το έργο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, της ιδιωτικοποίησης της υγείας και της παιδείας, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και της επέκτασης των ενοικιαζόμενων και χωρίς κανένα δικαίωμα εργαζόμενων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Επιπλέον, το ασφαλιστικό σύστημα δέχεται το τελειωτικό χτύπημα . Το οδηγούν στην κατάρρευση μετά και τη νέα μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, που σημαίνει νέα μείωση των εσόδων του κατά 1 δισ. ευρώ το χρόνο. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί σε νέα μείωση των συντάξεων και πριμοδοτεί την ιδιωτική ασφάλιση σε βάρος του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος.

Το σύνολο πλέον των εργαζομένων και της κοινωνίας βιώνουν τις δραματικές συνέπειες των μνημονίων και αντιλαμβάνονται ότι η πολιτική αυτή είναι αδιέξοδη.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών από το δρόμο του αγώνα

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους  να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη 9 Απριλίου  2014 , καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30  το πρωί στην Πλατεία Ταχυδρομείου”.

Στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης οι εκπαιδευτικοί Α/βαθμιας και Β/βαθμιας εκπαίδευσης.

ΤΟ ΕΚΛ

Απεργιακή κινητοποίηση με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ προκήρυξε και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας που πραγματοποιεί απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία στις 1ο π.μ. την Τετάρτη.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ