ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΕ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΜΑΤΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

toev1 (Αντιγραφή)Τις γεωτρήσεις στον Αμπελώνα επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μαζί με περιφερειακούς συμβούλους και υποψηφίους του συνδυασμού «Θεσσαλία υπέρ των Πολιτών». Το έργο της αντικατάστασης δύο αντλητικών συγκροτημάτων γεωτρήσεων, που ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε προς χρήση στον ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου,

πραγματοποιήθηκε με πόρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας και περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της αιρετής Περιφέρειας για τη στήριξη των ΤΟΕΒ, στην κατεύθυνση για την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Στηρίζουμε την αγροτική παραγωγή, στηρίζουμε τους αγρότες γιατί είναι μία από τις μεγάλες δυνάμεις μας εδώ στη Θεσσαλία. Στο σημείο αυτό έχουμε προβεί σε αντικατάσταση δύο αντλητικών γεωτρήσεων έτσι ώστε να έχουμε εξοικονόμηση ρεύματος αλλά και νερού.

toev2 (Αντιγραφή)Η διαχείριση των υδάτινων πόρων είναι μια από τις προτεραιότητές μας, γι αυτό και στο νέο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, όπου διεκδικήσαμε και πήραμε γεωργικό ταμείο, πρόκειται να εντάξουμε, γιατί είμαστε έτοιμοι από πλευράς μελέτης, την υπογείωση των αγωγών του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου. Στόχος μας να διευκολύνουμε την παραγωγή, να μειώσουμε το κόστος της και να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας και υδατικών πόρων».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τυρνάβου κ. Σωτήρης Τζιούφας δήλωσε τα εξής: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό για την αμέριστη συμπαράστασή του. Με τις δύο νέες πομώνες που αλλάξαμε από στροβιλοφόρες και τις κάναμε υποβρύχιες η εξοικονόμηση ρεύματος για τον οργανισμό μας είναι τεράστια. Συζητήσαμε και μας υποσχέθηκε ότι θα ενταχθούν οι υπόγειοι αγωγοί στο νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΈΣΠΑ, καθώς οι μελέτες είναι έτοιμες και το έργο μπορεί να ενταχθεί».

Παρόντες κατά την επίσκεψη στο έργο ήταν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι κ.κ. Μαρία Μαμάρα και Χρήστος Σιδερόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θανάσης Παιδής και οι υποψήφιοι κ.κ. Απόστολος Γούλας, Στέλιος Δημότσιος, Αγαθή Κατσιλέρου, Απόστολος Μπέμπης, Απόστολος Μπίλλης  Βασίλης Πινακάς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ