ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΡΟΜΠΟΤ ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ…

2oepal (Αντιγραφή)Το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Λάρισας σε συνεργασία με το Ευγενίδειο Ίδρυμα υλοποίησαν δράση κατασκευής υποβρυχίου τηλεκατευθυνόμενου ρομπότ στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος του σχολείου.

Το τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο ρομπότ κατασκευάστηκε με βάση σχέδιο του Πανεπιστημίου ΜΙΤ ενώ τα υλικά ήταν μια ευγενή χορηγία του Ευγενίδιου Ιδρύματος. Η κατασκευή έγινε αποκλειστικά από μαθητές που συμμετείχαν στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα του σχολείου με την επίβλεψη των καθηγητών και του Διευθυντή του Σχολείου κ. Κουμπογιάννη Στέλιου.

2oepal2 (Αντιγραφή)Την Τρίτη 8 Απριλίου έγινε παρουσίαση της κατασκευής στους μαθητές του σχολείου και πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμαστική βύθιση του τηλεκατευθυνόμενου υποβρύχιου ρομπότ στο σιντριβάνι του νέου Μητροπολιτικού Πάρκου Λάρισας στην οδό Σαρίμβεη.

 

2oepal1 (Αντιγραφή)Οι μαθητές οδήγησαν το τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο ρομπότ με μεγάλο ενθουσιασμό και σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα στην κατασκευή όπως την εγκατάσταση συστήματος μέτρησης θερμοκρασίας πίεσης και βάθους των υδάτων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ