Μ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ: ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΑΝ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑειθαλής, χιουμορίστας  και  ανήσυχος για το αν θα καταφέρει να… γεμίσει  το θέατρο ΟΥΗΛ(!!), βρέθηκε την Τετάρτη  στη Λάρισα, στο πλαίσιο αφιερώματος  που διοργάνωσαν οι εκδόσεις Μεταίχμιο και τα Public , o σπουδαίος ποιητής , στιχουργός και πεζογράφος Μάνος  Ελευθερίου.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης  ο κ. Ελευθερίου, μιλώντας στους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στην αγάπη του στη  Λάρισα και το Θεσσαλικό Θέατρο το οποίο, όπως είπε δεν κατάφερε να παρακολουθήσει όπως θα ήθελε, ωστόσο γνωρίζει τους συντελεστές του και τους θαυμάζει γιατί θαυματουργούν!

«Φιλοξενούμε στην πόλη μας ένα μεγάλο δημιουργό που μέσα από το έργο του απέδειξε περίτρανα το τι σημαίνει “Aγαπάτε την πατρίδα σας” και πως αυτό γίνεται πράξη», τόνισε στην ομιλία της η αντιδήμαρχος  Πολιτισμού κ. Μ.Κοτάκου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟ  Μάνος Ελευθερίου συνέχισε, κάλυψε όλα τα είδη του γραπτού λόγου, όμως η ποίησή του που έγινε τραγούδι τον έκανε γνωστό και αγαπημένο.Τα τραγούδια του κατέληξε, συνεχίζουν μέχρι τα σήμερα σαν το γλυκό του κουταλιού που φτιάχνει μόνος και απλόχερα το προσφέρει στους φίλους του!

Τι να πω εγώ για το Μάνο Ελευθερίου, αναρωτήθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης, ο οποίος τόνισε ότι η εκδήλωση αποτελεί μια ελάχιστη τιμή σε έναν άνθρωπο που πρόσφερε τα μέγιστα στον πολιτισμό ενώ στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε στο σύντομο χαιρετισμό του και ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

Δήμος και Περιφέρεια πρόσφεραν τιμητική πλακέτα και ένα βιβλίο  για τη Θεσσαλία στο Μάνο Ελευθερίου ενώ σε μια ασυνήθιστη παρουσίαση του έργου της ζωής του αλλά και της μελέτης του για το Μάρκο Βαμβακάρη «Τα λόγια και τα χρόνια 1963- 2013, τα τραγούδια», ο δημοσιογράφος  Σωτήρης Πολύζος συνομίλησε με το δημιουργό με την παρέμβαση και του κοινού που κατέκλυσε το χώρο του θεάτρου.

Αποσπάσματα του έργου του διάβασε ο καλλιτεχνικός δ/ντής του Θ.Θ κ.Κ.Τσιάνος ενώ την επιμέλεια του μουσικού προγράμματος είχε ο μαέστρος του ΔΩΛ κ.Δ.Καρβούνης.

 

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ