ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ

KNE3 (Αντιγραφή)Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 12 Απρίλη  το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Λάρισα. Εκατοντάδες μαθητές από πολλά σχολεία της πόλης συνέβαλαν στο να γίνει δική τους υπόθεση το Μαθητικό Φεστιβάλ και με πολύ κέφι και μεράκι συμμετείχαν στις δραστηριότητες του.

Κάτω από το σύνθημα ΕΕ  vs Νεολαία, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ξεκίνησε με επίδειξη parkour και breakdance από μαθητικές ομάδες και συνεχίστηκε με συναυλία hip-hop από μαθητικά σχήματα Λυκείων της πόλης. Στο χώρο του Φεστιβάλ λειτούργησε εργαστήρι graffiti στο οποίο μαθητές από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ζωγράφισαν με πολλή έμπνευση και ευρηματικότητα ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.

KNE1 (Αντιγραφή)Το ενδιαφέρον κέντρισε η παρουσίαση των συλλογικών εργασιών από μαθητές του 2ου, 3ου, 6ου ΓΕΛ, των Λυκειακών Τάξεων 7ου Γυμνασίου, των Γυμνασίων της Λάρισας και του Συκουρίου. Μέσα από αυτή την πρωτότυπη πρωτοβουλία αναδείχθηκε η αξία της συλλογικότητας καθώς και η ανάγκη από τους μαθητές να μην αρκούνται σε όσα μαθαίνουν στα σχολικά βιβλία αλλά να μελετάνε, να έχουν ανησυχία να ανακαλύπτουν και να διαδίδουν την αλήθεια για τη ζωή τους!

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Γιώργος Βαλώζος, μέλος του Σ.Π. Θεσσαλίας της ΚΝΕ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε πώς το ΚΚΕ ήταν το μόνο Κόμμα που αποκάλυψε από την πρώτη στιγμή στους μαθητές και στην νεολαία την αλήθεια για τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ ως Ένωση που κρατά τους νέους εγκλωβισμένους στην φτώχεια, στην ανεργία και την αμορφωσιά.

Παράλληλα άνοιξε η συζήτηση με τους παρευρισκόμενους μαθητές για την ανάγκη συμπόρευσης των νέων με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για την οικοδόμηση μια άλλης κοινωνίας για ζωή με δικαιώματα για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση! Οι ομάδες μαθητών που συμμετείχαν στις δραστηριότητες των Μαθητικών Φεστιβάλ έστειλαν το δικό τους μήνυμα μαχητικής στάσης ζωής, ανέδειξαν την ανάγκη του να λέγεται η αλήθεια μέσα στην τάξη, κόντρα στα ψέματα και στο σκοταδισμό των σχολικών βιβλίων, στην προσπάθεια του αστικού σχολείου να εξωραΐσει την ΕΕ στα μάτια των μαθητών και των οικογενειών τους.

Ανέδειξαν ότι η ΕΕ αποτελεί ένωση που εναντιώνεται στα συμφέροντα του λαού και απεύθυναν κάλεσμα για σπάσιμο των δεσμών της ΕΕ, των κυβερνήσεων, του συστήματος που κρατάνε τα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών εγκλωβισμένα στην ανεργία, στη φτώχεια και την αμορφωσιά.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με συναυλία από μαθητικό συγκρότημα το όποιο έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στον δίκαιο και ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών και καταδίκασε την δικαστική απόφαση για την φυλάκιση τους.

Ακόμα στο χώρο του Φεστιβάλ λειτουργούσε:
Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, Περίπτερο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, Έκθεση φωτογραφίας και κολάζ με θέμα το Νέο Σχολείο και την ΕΕ ενώ τέλος πραγματοποιήθηκαν βιντεοπροβολές ενάντια στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ