ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ Π.Δ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ που κηρύσσει στάσεις εργασίας τις ημέρες κάλυψης χαμένων ωρών λόγω καταλήψεων

καθηγητες (Αντιγραφή)Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας καταγγέλλει την νέα απόπειρα του ΥΠΑΙΘ να εφαρμόσει μέτρα τιμωρητικού χαρακτήρα ενάντια στους μαθητές και σε ολόκληρη τη Σχολική Κοινότητα, επιβάλλοντας «αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ωρών» από καταλήψεις μέσα στις διακοπές του Πάσχα.

Οι ενέργειες αυτές του ΥΠΑΙΘ χαρακτηρίζονται από μια ηθελημένη άγνοια των χιλιάδων διδακτικών ωρών που χάθηκαν με υπαιτιότητά του ιδίου του Υπουργείου και των κατά τόπους υπηρεσιών του, από ελλείψεις καθηγητών, βιβλίων, δομών, αποτελεσματικών διαδικασιών. Η «αγνόηση» αυτή μας βεβαιώνει για τις αληθινές προθέσεις του να επιβάλει φραγμούς στους αγώνες μαθητών και καθηγητών και να φιμώσει κάθε ελεύθερη φωνή στα σχολειά μας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας, εναντιώνεται σε αυτές τις πρακτικές και:

  • κηρύσσει στάσεις εργασίας τις ώρες 11πμ – 14μμ και τις τρεις τελευταίες ώρες κάθε επόμενης βάρδιας για τις ημέρες 23, 24 και 25 Απριλίου 2014, στα σχολεία της Λάρισας, ως συμπληρωματικές των τρίωρων στάσεων που ήδη έχουν προκηρυχτεί από την ΟΛΜΕ (8πμ – 11πμ και τις τρεις πρώτες ώρες κάθε επόμενης βάρδιας).
  • καλεί όλους τους συναδέλφους σε συγκέντρωση την Τετάρτη 23 Απριλίου 2014 και ώρα 9.00 πμ στη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στην Τρίγωνη Πλατεία.
  • καλεί και τις άλλες ΕΛΜΕ της Θεσσαλίας να παρευρίσκονται στην κινητοποίηση αυτή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ