ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗKE ΧΘΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΛΑΙ

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Τ. Τσιαπλές, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λάρισας. Έπειτα, πήρε το λόγο ο Βαγγέλης Μπούτας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: « Ψηφίστε μαζικά και με αποφασιστικότητα τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους δήμους του νομού Λάρισας και το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Βοηθήστε όλοι να αναγεννηθεί μια ορμητική εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση στην Ευρωβουλή και στην Τοπική Διοίκηση, που θα συμβάλει στον αγώνα για να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή επίθεση, τα απανωτά αντιλαϊκά μέτρα, για να ανοίξει ο μόνος δρόμος που μπορεί να διασφαλίσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Μην επιτρέψετε, για μια ακόμα φορά, να σας κλέψουν την ψήφο, είτε κάτω από τρομοκρατικά διλήμματα του τύπου “εμείς, ή το χάος”, είτε κάτω από τη “λογική” του «μικρότερου κακού», που τελικά κάθε φορά γίνεται σκαλοπάτι για το μεγαλύτερο κακό.Γυρίστε την πλάτη, απομονώστε τους νεοναζιστές, τα ακροδεξιά αποβράσματα, τον εθνικισμό και το ρατσισμό, που στρέφονται ενάντια στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα, στη νεολαία. Η “Χρυσή Αυγή” είναι γέννημα του συστήματος, μαντρόσκυλο του καπιταλισμού, που το χρησιμοποιεί κατά του λαού.

888 Εγγύηση για τα δικά σας συμφέροντα είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που παλεύει με επίκεντρο τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα για την ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, τη Λαϊκή Συμμαχία, ανοίγει το δρόμο για την οικονομία προς όφελος του λαού, με τη δική του εξουσία. ……..« Δηλαδή, ο κ. Αγοραστός είναι ανεξάρτητος από τη ΝΔ και από την πολιτική της; Και τότε γιατί, ως περιφερειάρχης, κινήθηκε, σταθερά και αταλάντευτα, πάντα και παντού, στον «ντορό» αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής; Είναι ανεξάρτητη από τον ΣΥΡΙΖΑ και την φιλοευρωενωσιακή πολιτική του, η υποψήφιά του, κυρία Διώτη; Και τότε γιατί, ως βουλευτής του κόμματός της, δήλωνε σε τοπικές εφημερίδες ότι όχι μόνο δεν πρέπει να ολοκληρωθεί το έργο της εκτροπής του Αχελώου, αλλά θα πρέπει και να γκρεμιστούν όσα έργα έχουν γίνει μέχρι τώρα; Κι αυτές οι δηλώσεις έγιναν σε μια εποχή που η λειψυδρία στεγνώνει τη Θεσσαλία Είναι ανεξάρτητος από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ που τον στηρίζουν ο κ. Τσιλιμίγκας; Και τότε γιατί, ποτέ και πουθενά, δεν τον ακούσαμε να λέει λέξη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής που προώθησαν αυτά τα δυο κόμματα από τις κυβερνητικές θέσεις που κατέλαβαν; Κι αφού δεν το έκανε από τη θέση του καθηγητή Ιατρικής και του διευθυντή Πανεπιστημιακής Κλινικής γιατί να πιστέψουμε ότι θα το κάνει από τη θέση του περιφερειάρχη, αν εκλεγεί;………..» Γιατί, λοιπόν, όλοι αυτοί δεν εμφανίζονται με το πραγματικό τους πρόσωπο στις εκλογές, αλλά φορούν προσωπίδες; Οπως να ξεγελάσουν τον κόσμο προσπαθούν όταν δηλώνουν πως “τα προβλήματα θα λυθούν αν είμαστε όλοι ενωμένοι”

Αυτοί ας ενωθούν – όχι, βεβαίως, ότι έτσι θα λύσουν προβλήματα – αλλά εμείς δεν έχουμε καμιά δουλειά μαζί τους. Δεν ταιριάζουν τα χνώτα μας και δεν έχουμε τίποτα κοινό για να συνεργαστούμε και να ενωθούμε. …..Ας το σκεφτούμε, γιατί δεν υπάρχει σήμερα η δυνατότητα να ζήσουμε διαφορετικά; μπορούμε, αρκεί, να το πάρουμε απόφαση, να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ, των ομίλων- των μονοπωλίων με Ισχυρό ΚΚΕ παντού». Στη συνέχεια, μίλησε ο Γιώργος Λαμπρούλης, υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας και βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος τόνισε: «Με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», οι δήμοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κρατικού μηχανισμού και της διοίκησης. Είναι όπλο στα χέρια της κυβέρνησης και των υπουργείων, στα χέρια της ΕΕ. Δεν υπάρχει αντιλαϊκό μέτρο που να μη δοκιμάστηκε στους δήμους. …Οι απολύσεις, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η εμπορευματοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών, οι ιδιωτικοποιήσεις, η φορολογία και τα χαράτσια είχαν και έχουν προνομιακό πεδίο εφαρμογής τους δήμους, όπως και το Δήμο Λάρισας. Το θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη δεν αφήνει περιθώρια για άσκηση αυτόνομων ή τοπικών πολιτικών. Είναι ένα πλαίσιο ασφυκτικό και δεσμευτικό, που επιβάλλει να προωθούνται όλες οι κεντρικές αντιλαϊκές πολιτικές, με καθιέρωση της ανταποδοτικότητας σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες, την παράδοση δημοτικής περιουσίας σε ιδιώτες επιχειρηματίες, την παράνομη καταλήστευση από το κράτος των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια ξεπερνούν τα 10 δις ευρώ και που είναι χρήματα από την άμεση φορολόγησή μας. Περίπου 1000 ευρώ ανά κάτοικο. Να γιατί έχει ιδιαίτερη σημασία αυτοί που θα εκλεγούν, να μη ταυτίζονται, να μη συμπλέουν με τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Για όλα αυτά τι έχουν να πουν όλοι οι άλλοι συνδυασμοί, αφού αποδέχονται το κόψιμο της κρατικής χρηματοδότησης και την εξάλειψη των προγραμμάτων δημοσίων επενδύσεων. Όχι μόνο δε διεκδικούν χρήματα που μας ανήκουν, αλλά αντίθετα μας διαβεβαιώνουν ότι και χωρίς αυτά, μέσα από μια άλλη διαχείριση θα λυθούν τα προβλήματα. Η αλήθεια είναι ότι την επομένη των εκλογών θα θυμηθούν ότι τα ταμεία είναι άδεια! Νέες θέσεις θα υπάρξουν, αλλά θα χαθούν διπλάσιες και τριπλάσιες.

Έτσι το πολυδιαφημιζόμενο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της περιόδου 2014-2020, το ονομαζόμενο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης, θα κατευθυνθεί για την ανάπτυξη της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και όχι για το λαό. Μιλάνε για τουριστική ανάπτυξη και μάλιστα ο κ. Καλογιάννης εξαγγέλλει μεγαλόσχημα σχέδια για τουριστικές διαδρομές, ανάδειξη των μνημείων και αξιοθέατων της πόλης. Βεβαίως κάποια μεγάλα ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα μπορούν να βγουν κερδισμένα ,αλλά για τον εργαζόμενο, το μικρομαγαζάτορα κανένα όφελος δε θα υπάρξει. Ο τελευταίος ξεκίνησε ως αντιμνημονιακός, ως παράταξη της αριστεράς και εξελίχτηκε στο πιο καιροσκοπικό και τυχοδιωκτικό ψηφοδέλτιο. ΄Ολοι οι καλοί χωράνε αρκεί να πάρουμε το δήμο, τις καρέκλες δηλαδή. Οι Τζανακούλης, Καραλαριώτου και Διαμάντος δεν έχουν διαφορές, παρά μόνο στο ποιος θα διαχειριστεί τα χρήματα του ΕΣΠΑ για διαφορετικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Ο κ. Νασιώκας όλα τα προηγούμενα χρόνια αποτελούσε στυλοβάτη και εκφραστή του ΠΑΣΟΚ. Χρεώνεται όλες τις αντιδραστικές αντιλαϊκές πολιτικές σαν βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Εμείς το λέμε καθαρά. Το ζήτημα τη ανάπτυξης καθορίζεται σε πανεθνικό επίπεδο, είναι κεντρικών στρατηγικών επιλογών και όχι αποτέλεσμα διαχείρισης σε επίπεδο δήμου ή περιφέρειας. Γι΄ αυτό εμείς δίνουμε ενιαία τη μάχη σε δήμους, περιφέρειες και ευρωβουλή. Πρέπει να βγούμε από τις εκλογές πιο δυνατοί. Θέλουμε να έχουμε τη δημοτική πλειοψηφία, ώστε να αποτελέσει όπλο μαχητικό. Να είναι ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην ΕΕ και την κυβέρνηση. Να καθυστερήσουμε και να αποτρέψουμε τα χειρότερα που έρχονται. Δίνουμε τη μάχη για κάθε ψήφο. Θα δώσουμε τη μάχη για αν είμαστε στο δεύτερο γύρο.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ