ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΣΙΝ ΦΕΙΝ, GERRY ADAMS, ΓΙΑ ΦΟΝΟ ΤΟΥ 1972

Αίσθηση προκάλεσε η σύλληψη χτες βράδυ του ηγέτη του Sinn Fein, πολιτικού κόμματος  στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και στη Βόρεια Ιρλανδία, που ιστορικά έχει συνδεθεί με τον Ιρλανδικό Δημοκρατικό Στρατό (IRA), GerryAdams. Ο Adams συνελήφθη για τη δολοφονία μιας χήρας, μητέρας δέκα παιδιών που απήχθη από το σπίτι της κατά τη διάρκεια των ταραχών πριν από 40 χρόνια .

Ο 65χρονος Adams συνελήφθη από αστυνομικούς που ερευνούσαν τη δολοφονία της Jean McConville– που απήχθη και σκοτώθηκε από τον IRA το 1972 και αργότερα θάφτηκε σε μια παραλία στην Ιρλανδία .

Είναι μια από τους εξαφανισθέντες  από τη Βόρεια Ιρλανδία που απήχθησαν, δολοφονήθηκαν και θάφτηκαν κρυφά κατά τη διάρκεια των ταραχών .

Μάρτυρες της απαγωγής της ισχυρίστηκαν ότι είχε πάει να βοηθήσει ένα τραυματισμένο Βρετανό στρατιώτη,  που είχε πυροβοληθεί από τον IRA .

Η σύλληψή του – που επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία και το SinnFein – θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ειρήνη στο Ulster, με τους σκληροπυρηνικούς να λέγεται ότι ήδη ετοιμάζονται για μεγάλες αγριότητες .

Ο Adamsπάντα αρνιόταν οποιαδήποτε ανάμειξη στη δολοφονία της McConville, οι υποψίες εναντίον του κορυφώθηκαν χτες βράδυ, με αποτέλεσμα οι εισαγγελείς να εξετάζουν το ενδεχόμενο να τον κατηγορήσουν για το συγκεκριμένο φόνο.

Σε δήλωσή του χθες το βράδυ ο Adams απέρριψε και πάλι τους «κακόβουλους ισχυρισμούς», ότι είναι υπεύθυνος για τη δολοφονία.

dailymail.co.uk

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ