ΆΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

777Δεκτές έγιναν και οι τέσσερις αιτήσεις άρσης ασυλίας (πρώην και νυν) βουλευτών της Χρυσής Αυγής από την Ολομέλεια της Βουλής. Τα αποτελέσματα της ονομαστικής ψηφοφορίας, στην οποία συμμετείχαν 220 βουλευτές είναι τα εξής:

Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος: 183 ναι, 25 όχι, 12 παρών.
Νίκος Μίχος: 197 ναι, 16 όχι, 7 παρών.
Γιώργος Γερμενής: 197 ναι, 16 όχι, 7 παρών.
Στάθης Μπούκουρας: 182 ναι, 26 όχι, 12 παρών.

Οι Στάθης Μπούκουρας και Γιώργος Γερμενής έφθασαν στη Βουλή στις 12:12 υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, για τη διαδικασία συζήτησης του αιτήματος των δικαστικών Αρχών για την άρση ασυλίας τους καθώς και των συναδέλφων τους Νίκου Μίχου και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

Οι Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και Ευστάθιος Μπούκουρας, οι οποίοι δεν μετέχουν πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής, κάθισαν στα έδρανα των ανεξάρτητων βουλευτών.

Ο Γιώργος Γερμενής κάθισε στα έδρανα της Χρυσής Αυγής δίπλα στον Ηλία Κασιδιάρη, ενώ η συνάδελφός του Ελένη Ζαρούλια τον ασπάστηκε.

Τα κλάματα έβαλε ο Στάθης Μπούκουρας

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από το έδρανο της Βουλής, ο Στάθης Μπούκουρας ξέσπασε σε κλάματα και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι στέκεται όρθιος με ψυχοφάρμακα…

Γερμενής: «Θα τελειώσω όταν θέλω εγώ»

Ανεβαίνοντας στο βήμα, ο προφυλακισμένος βουλευτής της ΧΑ Γ .Γερμενής τόνισε ότι «σήμερα θα γραφτεί ιστορία, καθώς για πρώτη φορά ήρθε βουλευτής με χειροπέδες από τον Κορυδαλλό».

Στο σημείο αυτό, παρενέβη ο προεδρεύων του Σώματος Χρ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος αντέτεινε στον βουλευτή της ΧΑ ότι κατά την ενημέρωσή του ουδέποτε μπήκαν χειροπέδες στους βουλευτές κατά την μεταφορά τους στο κοινοβούλιο, ωστόσο ο Γ. Γερμενής επέμεινε, λέγοντας ότι οι χειροπέδες βγήκαν αφού είχαν μπει στην αίθουσα.

Μάλιστα επιτέθηκε στον προεδρεύοντα της Βουλής όταν του είπε να συντομεύει, ο βουλευτής της ΧΑ είπε «θα τελειώσω όταν θέλω εγώ».

Στη συνέχεια απευθύνθηκε στον Χαράλαμπο Αθανασίου λέγοντας «κύριε Αθανασίου δεν έχετε τύψεις, κοιμάστε ήσυχα τα βράδια».

Ο Γ. Γερμενής συνέχισε λέγοντας: «Μας τιμωρεί η Δημοκρατία, γιατί την πίτα που μας πρόσφερε η διαπλοκή της την πετάξαμε στα μούτρα», ενώ αποκάλεσε «χούντα» την κυβέρνηση.

Χρ. Αλεξόπουλος: Άργησα να αποστασιοποιηθώ από τη Χρυσή Αυγή

Αυτοκριτική έκανε ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, που αποχώρησε πρόσφατα από τη Χρυσή Αυγή, μιλώντας στη Βουλή για την αίτηση άρσης της ασυλίας του.

Υποστήριξε ακόμη ότι η Χρυσή Αυγή προέβη σε παράνομες ενέργειες.

Βουλευτές της Χρυσής Αυγής σήκωσαν τα χέρια τους κρατώντας χαρτονομίσματα, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης φώναξε «άριστα Αλεξόπουλε».

Όσον αφορά την εμπλοκή του στην δικογραφία για την Χρυσή Αυγή ο Χρ. Αλεξόπουλος είπε ότι ήταν εγγεγραμμένος υποστηρικτής, όχι μέλος του κόμματος και ότι δεν υπάρχουν πράξεις ή λόγοι του που να τον συνδέουν με τις κατηγορίες.

Υποστήριξε ότι δεν είχε δυνατότητα να παρέμβει όταν έβλεπε παράνομες ενέργειες, ενώ υπογράμμισε ότι «η Χρυσή Αυγή μετατράπηκε από κατήγορος του συστήματος σε κατηγορούμενη για εγκληματικές ενέργειες».

Αποδέχθηκε την κριτική ότι καθυστέρησε να αποστασιοποιηθεί, ισχυρίσθηκε πως όταν έγινε η δολοφονία Φύσσα είχε αρχίσει να αποστασιοποιείται, ενώ για το βίντεο της συζήτησης Μπαλτάκου – Κασιδιάρη τόνισε πως «αποδεικνύει ότι υπήρχε κρυφή ατζέντα από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής που αποσιωπούσε από τα μέλη και τους βουλευτές της».

Εν τω μεταξύ, αντιδράσεις τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη Χρυσή Αυγή προκάλεσαν τα μέτρα ασφαλείας με την απαγόρευση εισόδου στη Βουλή σε πολίτες το διάστημα από τις 10:00 έως τις 13:00, όση ώρα δηλαδή θα διαρκέσει η συζήτηση.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου εξέφρασε τη διαμαρτυρία του κόμματός της για το μέτρο, κάνοντας λόγο για «ατόπημα και αυθαιρεσία» και πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατό να είναι κλειστή η Βουλή σε πολίτες που θέλουν να έρθουν σε επαφή με βουλευτές.

Ο προεδρεύων του Σώματος Γιώργος Καλαντζής, διευκρίνισε ότι η είσοδος για τους πολίτες θα είναι ελεύθερη μετά τη μία το μεσημέρι και πρόσθεσε ότι είναι μέτρο και όχι απαγόρευση.

Εξάλλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, κατήγγειλε ότι «κλειδώθηκε η Βουλή στους πολίτες και δεν επιτρέπεται η είσοδος ούτε στους γονείς των βουλευτών για να ακούσουν τις τοποθετήσεις τους προκειμένου να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

«Αν η ΝΔ θέλει να το παίζει χούντα, κλείστε και το κανάλι της Βουλής, κλείστε και τη Βουλή» ανέφερε.

topontiki.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ